Antena 3 CNN Actualitate Vlad Cosma, audiat de ÎCCJ după plângerea contra DNA

Vlad Cosma, audiat de ÎCCJ după plângerea contra DNA

Vlad Cosma, audiat de ÎCCJ după plângerea contra DNA
19 Feb 2018   •   12:12

Familia Cosma duce luni ultima bătălie în faţa judecătorilor de la ÎCCJ.

Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, au ultimul termen în dosarul în care sunt acuzaţi de procurorii de la DNA Ploieşti de fapte de corupţie.

Infracţiunile incriminate ar fi avut loc în 2012 şi vizează modul în care a fost finanţată campania electorală locală din acel an. Vlad Cosma a spus că nu va face niciun fel de declarație în fața jurnaliștilor.

La ICCJ a venit, cu Vlad şi Mircea Cosma, şi deputatul PSD Andreea Cosma, care a reluat acuzaţiile la adresa procurorilor din DNA Ploieşti, în special a lui Mircea Negulescu, despre care a spus că le-a distrus viaţa, în ultimii patru ani, şi că este "un om inuman".

Ea a susţinut că are încredere în înţelepciunea magistraţilor instanţei supreme, afirmând că la prima instanţă, care a dispus condamnarea lui Vlad şi Mircea Cosma, era altă situaţie - procurorul Mircea Negulescu era în funcţie, iar multor martori le era teamă să vorbească.

Andreea Cosma a mai spus că îi va solicita ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, printr-o scrisoare, identificarea persoanelor care îi trimit mesaje telefonice de ameninţare.

Andreea Cosma a mai spus că a venit pentru a-şi susţine familia, dar şi pe alţi cetăţeni nedreptăţiţi de procurori, care aşteaptă ca ea, în calitate de avocat de Prahova, să le apere drepturile.

"Eu sunt sora lui Vlad Cosma şi fiica lui Mircea Cosma, deci e normal să fiu alături de familia mea. În al doilea rând, sunt deputat ales de Prahova. Şi tatăl meu, şi fratele meu, şi Ghiţă Sebastian, şi Savu Daniel, şi mulţi alţii care au apărut la televizor, şi şeful de la DGA şi Cristi Tudorel, care au vrut să fie ars de Negulescu, sunt cetăţeni ai judeţului Prahova. Ei au aşteptări de la mine, sunt membru în Parlament, să le respect drepturile şi libertăţile. Nu e normal?", a declarat Andreea Cosma.

×
Subiecte în articol: plangere DNA
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close