Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin i-a dezvăluit lui Emmanuel Macron planurile sale în Ucraina. Cei doi au vorbit o oră și jumătate la telefon

Vladimir Putin i-a dezvăluit lui Emmanuel Macron planurile sale în Ucraina. Cei doi au vorbit o oră și jumătate la telefon

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său din Franţa, Emmanuel Macron, că intenționează să continue "fără compromis" ofensiva contra "naționaliștilor" din Ucraina.

Vladimir Putin i-a dezvăluit lui Emmanuel Macron planurile sale în Ucraina. Cei doi au vorbit o oră și jumătate la telefon
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2022   •   16:13

Informația a fost difuzată de Kremlin și citată de cotidianul francez Le Monde

"Președintele Putin și-a exprimat intenția de a continua fără compromis ofensiva contra 'naționaliștilor' din Ucraina", a comunicat președinția rusă.

"Vladimir Putin şi-a exprimat dezacordul față de discursul de miercuri seară al președintelui Emmanuel Macron şi a avertizat că ar putea introduce solicitări suplimentare în privința Ucrainei", a precizat Kremlinul, conform sursei citate.

Palatul Elysée a anunțat că Emmanuel Macron a vorbit, joi dimineață, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cu cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Potrivit președinției franceze, Vladimir Putin l-a sunat pe Emmanuel Macron.

Putin cere statut de neutralitate militară pentru Ucraina, demilitarizarea şi "denazificarea" 'țării.

Alianța Nord-Atlantică a refuzat cererea Rusiei de a garanta ne-admiterea Ucrainei, subliniind că fiecare națiune trebuie să aibă dreptul la propriile politici strategice.

Totuși, NATO a comunicat că nu există în momentul de față un plan de admitere a Ucrainei pe termen scurt.

Macron, discursul care l-a enervat pe Putin

Într-un discurs televizat rostit miercuri seară, președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean și cu aliații din cadrul NATO.

El a subliniat că Occidentul nu este în război cu Rusia.

"Îi adresez președintelui Volodimir Zelenski susținerea fraternă a Franței, în contextul în care trupele ruse asediază cele mai importante orașe ucrainene şi sunt sute de mii de ucraineni care s-au refugiat în țările vecine. Comunitatea internațională şi-a demonstrat unitatea. În această după-amiază, Adunarea Generală ONU a condamnat această agresiune", a arătat Macron, într-un discurs televizat.

Macron a mai spus că Vladimir Putin "a ales singur și în mod deliberat războiul".

"Nu există trupe sau baze militare NATO în Ucraina. Rusia nu este agresată, ea este agresorul. Acest război este rezultatul unui spirit revanșard, născut din interpretarea revizionistă a istoriei Europei", a adăugat Emmanuel Macron.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Emmanuel Macron
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close