Antena 3 CNN Actualitate Voicu, către jurnalişti, la ieşirea de la ÎCCJ: "Dumneavoastră de ce respiraţi şi nu muriţi?" (VIDEO)

Voicu, către jurnalişti, la ieşirea de la ÎCCJ: "Dumneavoastră de ce respiraţi şi nu muriţi?" (VIDEO)

Voicu, către jurnalişti, la ieşirea de la ÎCCJ: "Dumneavoastră de ce respiraţi şi nu muriţi?" (VIDEO)
30 Mar 2010   •   15:34

După mai bine de patru ore de la începerea procesului, Cătălin Voicu a ieşit din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De această dată, pe uşa principală. Senatorul nu a dorit să facă prea multe comentarii, spunând doar că nu poate anticipa ce va face instanţa şi că a pledat nevinovat.

Voicu a avut, însă, o remarcă destul de dură la adresa jurnaliştilor prezenţi la sediul ÎCCJ. Întrebat de aceştia de ce crede că nu va fi judecat în stare de arest, Voicu a răspuns: "Dar dumneavoastră de ce respiraţi şi nu muriţi?".




La puţină vreme, senatorul şi-a nuanţat atacul, explicând că este vorba de foarte multă presiune care este pusă pe umerii săi zilele acestea, şi că a încercat să-i facă pe jurnalişti să se pună în locul său.



ÎCCJ a început judecarea cererii de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, marţi dimineaţă, în jurul orei 11:00. Între timp, ÎCCJ a dispus anchetarea modului în care Cătălin Voicu a intrat în sediul instanţei supreme. Senatorul a folosit o intrare secundară, pe care sunt aduşi de obicei deţinuţii.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei, se pare că un grefier de la Arhiva penală a ÎCCJ, Marius Nistor, l-a ajutat pe Cătălin Voicu să intre pe această uşă.

Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participare improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii. Anchetatorii spun că senatorul s-ar fi folosit de statutul său, în schimbul banilor pentru a ajuta oameni politici şi afacerişti, în mai multe dosare în care aceştia erau acuzaţi.

Printre cei ajutaţi se numără şi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, afaceristul Marius Locic, Marian Oprişan, notarul Manuela Mitrea, sau liderul PNL Ludovic Orban.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu arestare ICCJ
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close