Antena 3 CNN Actualitate Voiculescu: Familia mea este ţinta unui joc de intimidare de către procurori

Voiculescu: Familia mea este ţinta unui joc de intimidare de către procurori

Voiculescu: Familia mea este ţinta unui joc de intimidare de către procurori
07 Dec 2007   •   13:06

Dan Voiculescu spune că familia sa a devenit ţinta unui joc de intimidare pe care procurorii din Parchetul general şi din DNA îl joacă prin poziţii publice. Reacţia vine ca urmare a unei rezoluţii date de către parchetul general, prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva şefului DNA. Corina Voiculescu, fiica liderului conservator Dan Voiculescu, a depus în 26 aprilie 2007 o plângere împotriva procurorului şef al DNA, Daniel Morar, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ea solicita tragerea la răspundere a şefului DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Corina Voiculescu se plângea de faptul că DNA a trimis o adresă SRI care viza persoana sa, aceasta neavând cunoştinţă ca ar avea calitate procesuală în vreun dosar penal.

Dosarul cuprinde o rezoluţie semnată de Dan Marius Foitoş, procuror şef al Biroului de Criminalistică din Parchet, datată 29 august 2007. Prin intermediul rezoluţiei, procurorul Foitoş a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Daniel Morar, pentru abuz în serviciu în urma plângerii formulată de Corina Voiculescu.

„Familia mea a deventit ţinta unui joc de intimidare pe care procurorii din Parchetul General şi procurorii DNA au ajuns să-l joace pe faţă, prin poziţii publice în presă. Fiicei mele i se ascultă telefoanele de către DNA într-un dosar în care nu are absolut nici un fel de implicare, iar când judecătorul solicită probe de la Ministerul Public acesta răspunde printr-un comunicat în care ia apărarea DNA. Mă întreb de ce DNA nu a cerut şi urmărirea tatălui meu care la 88 de ani ar fi fost o ţintă mult mai uşoară pentru procurorii domnului Morar?", spune Voiculescu.

Dosarul are termen săptămâna viitoare, iar instanţa de judecată ceruse, pentru a doua oară, ministerului public, sub avertismentul amenzii, să ofere documentul care arată că şeful DNA solicita SRI date personale referitoare la fiica liderului conservator.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close