Antena 3 CNN Actualitate Voluntari va deveni oraş european, cu şosele, stadion şi chiar metrou

Voluntari va deveni oraş european, cu şosele, stadion şi chiar metrou

Voluntari va deveni oraş european, cu şosele, stadion şi chiar metrou
29 Ian 2008   •   18:09
Oraşul Voluntari ar putea fi legat în curând de Capitală printr-o şosea la standarde europene, cu trei benzi pe sens. Autorităţile susţin că localitatea nu se poate dezvolta fără astfel de proiecte, cu atât mai importante cu cât numărul investitorilor a crescut în zonă în ultimii ani. Printre proiecte se numără o staţie de epurare, o sală de sport, un stadion de 30.000 de locuri, iar, în viitorul îndepărtat, chiar şi o staţie de metrou care să unească Bucureştiul de Voluntari.

Cel mai mare vis este însă construirea unui bulevard, cu trei benzi pe sens şi paralel cu viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov. Bulevardul ar trebui să traverseze tot Voluntariul şi ar trebui să înceapă din şoseaua Bucureşti-Nord şi să ajungă în şoseaua de centură a Capitalei.

Şi investitorii care vor să dezvolte proiecte imobiliare de sute de apartamente sau vile susţin că este nevoie de lucrări în infrastructură. ?Am trăit pe pielea nostră toate metamorfozele infrastructurii locale. Sunt frustrările tuturor dezvoltatorilor în zonă. Nu există o dezvoltare coerentă, infrastructura este 0, la pământ?, povesteşte Daiana Voicu, investitor imobiliar.

Proiectele vor fi făcute, în mare parte, cu bani împrumutaţi de la bănci. Proprietarii terenurilor din zona prin care va trece noul bulevard ar trebui să doneze primăriei o parte dintre proprietăţi. Pentru punerea în practică a planurilor, autorităţile au primit de la buget 40 de milioane de euro, iar de la bănci vor lua dublu anul acesta.

Autorităţile au promis că nu vor mai elibera autorizaţii de construcţie în zona Băneasa - Pipera pentru proiecte imobiliare, decât după ce vor reuşi să încheie lucrările de infrastructură.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close