Antena 3 CNN Actualitate Vosganian: Am interzis tichetele cadou pentru a apăra demnitatea bugetarilor

Vosganian: Am interzis tichetele cadou pentru a apăra demnitatea bugetarilor

Vosganian: Am interzis tichetele cadou pentru a apăra demnitatea bugetarilor
09 Apr 2008   •   20:22

Tichetele cadou au fost interzise în cazul bugetarilor pentru a le apăra acestora demnitatea. Cel puţin aşa susţine ministrul Economiei şi Finanţelor, care a explicat în cadrul emisiunii Ştirea Zilei motivul unei astfel de măsuri. În cazul profesorilor, s-a renunţat la aceste tichete pentru că ele pun dascălul într-o poziţie penibilă, susţine Vosganian. Şi asta pentru că primarii ar fi trebuit să întocmească listele cu dascălii care ar fi urmat să obţină bonusurile salariale. ?Am decis majorarea salariilor, deci am avut un gest de respect. Trebuie să fim o naţiune demnă, să câştigi prin ceea ce eşti, nu prin ceea ce cred alţii că eşti?, a încheiat ministrul.

În ceea ce priveşte problema pensiilor, Vosganian a atacat dur liderii PSD-ului şi ai PDL-ului. Ministrul Finanţelor a acuzat principalele partide de opoziţie că vând iluzii, pentru a lua nişte voturi. Miza: câştigarea electoratului format din pensionari. Pus la zid în nenumărate rânduri pentru că a majorat pensiile fără să aibă o acoperire reală la bugetul de stat, Vosganian ripostează. ?Este foarte comod să stai în opoziţie şi să faci legi?. PSD a condus ţara 10 ani, într-un fel sau altul, timp în care nu a făcut nimic pentru această pătură socială. ?Eu, în schimb, am reuşit ca ministru să găsesc soluţii în 3 luni?, a declarat Vosganian.

?Ei aveau şi preşedinte şi servicii. Noi, guvern minoritar, am reuşit să mărim pensiile?. Mai mult, a continuat el, guvernele de stânga şi-au arătat puterea în ţări ca Mozambic, Angola sau Ucraina. ?Stânga va veni la putere când România va fi destul de bogată ca să aibă ei de unde lua?. Iar pensiile, spune Vosganian, au fost majorate în 2007 chiar mai mult decât spune legea. ?De teama ciudoşilor să nu majorez eu pensiile, de frică să nu mă acuze ei de populism??, se întreabă ministrul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close