Antena 3 CNN Actualitate Vosganian: factura la gaze creşte doar puţin

Vosganian: factura la gaze creşte doar puţin

Vosganian: factura la gaze creşte doar puţin
27 Mar 2007   •   16:02

Facturile populaţiei pentru electricitate şi gaze naturale cresc anul acesta doar cu rata inflaţiei. Curentul electric se scumpeşte pe 1 aprilie cu cel mult patru procente, iar gazele, la toamnă. Producătorii români îşi vor menţine preţurile anul acesta şi chiar vor face reduceri pentru consumatorii industriali care cumpără cantităţi mari, susţine ministrul Economiei.

Când spune că populaţia nu va avea de achitat facturi mai mari în acest an la gazele naturale, Varujan Vosganian se bazează pe controlul asupra producţiei inerente de gaze naturale. ?Romgaz nu creşte preţul. Nici Petrom nu o va face?, a dat asigurări ministrul Economiei. Pare că s-a ajuns la o înţelegere cu Petrom, după ce toamna trecută compania a cerut distribuitorilor un preţ mai mare care a dus la scumpirea gazelor naturale pentru populaţie.

Anul acesta, factura va creşte cu cel mult 5-6 procente, spune Vosganian. Marii consumatori au chiar reduceri la factură dacă plătesc toată valoarea anticipat. Una dintre condiţii este că consume mai mult de 40 de milioane de metri cubi în fiecare an. Marii datornici ai Distrigaz, cu datorii de aproape 30 de milioane de euro, vor rămâne fără gaze dacă nu îşi plătesc datoriile până la jumătatea lunii aprilie.

Antena 3

×
Parteneri
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!
x close