Antena 3 CNN Actualitate Vreme extremă în vestul ţării. Arădenii s-au confruntat cu o tornadă (VIDEO)

Vreme extremă în vestul ţării. Arădenii s-au confruntat cu o tornadă (VIDEO)

Vreme extremă în vestul ţării. Arădenii s-au confruntat cu o tornadă <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Apr 2008   •   16:08

Vreme extremă în vestul ţării, sâmbătă seara. În zona Aradului, o furtună cu tunete şi fulgere, s-a transformat într-o adevărată tornadă. Fenomenul a fost filmat de mai multi localnici din zona Curtici. O vijelie puternică a lovit şi oraşul Oradea, cu gridină, rafale puternice de vânt şi ploaie. Şi la Baia Mare, câteva străzi au fost inundate, de ploaia în averse care a durat doar câteva minute.

Pentru zona de şes, în care se află oraşul Arad, o tornadă este un fenomen neobişnuit. Vârtejul s-a format în timpul unei furtuni cu tunete şi fulgere. A durat aproape o oră şi avea o viteză ameţitoare. Localnicilor le-a fost teamă ca tornada să nu ajungă în apropierea caselor, întrucât părea că va mătura totul în cale.

În Baia Mare, din cauza ploii abundente, pârăul Craica a ieşit din matcă, iar canalizarea nu a putut face faţă. Mai multe străzi centrale şi subsolul caselor au fost inundate. Şi orădenii au înfruntat o adevărată furtună noaptea trecută. Din pricina vântului care a suflat foarte puternic, un copac a fost smuls din rădăcini şi a blocat o arteră principală din oraş pentru mai mult de 40 de minute. Din fericire, vijelia din Oradea nu a ţinut mai mult de cinci minute.

LOCALNICII DIN ZONA LOCALITĂŢII CURTICI AU FILMAT TORNADA


Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close