Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo până vineri, 15 mai 2020. Temperaturi maxime între 22 şi 34 de grade Celsius

Prognoza meteo până vineri, 15 mai 2020. Temperaturi maxime între 22 şi 34 de grade Celsius

Vremea se va menţine în general instabilă. Prognoza meteo până vineri.

Prognoza meteo până vineri, 15 mai 2020. Temperaturi maxime între 22 şi 34 de grade Celsius
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    11 Mai 2020   •   13:07

În vest, nord-vest şi în centru, iar cu o probabilitate destul de ridicatã din a doua parte a nopţii şi în nord-estul ţãrii, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin accentuarea temporarã a înnorãrilor, averse pe arii în general restrânse, descãrcãri electrice şi izolat posibile cãderi de grindinã. Ploile vor putea avea şi caracter torenţial, iar punctiform cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp.  În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului. La munte vor fi intensificãri ale vântului cu viteze ce la rafalã vor depãşi  70...80 km/h, iar  la altitudini mari va sufla tare. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare în nord-vest şi pe suprafeţe mici şi în centru, cu viteze cuprinse în general între 45 şi 55 km/h.  Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru marți, 12 mai 2020

Vremea va fi în general instabilã, iar pe parcursul zilei- vântoasã în regiunile centrale şi local în cele sudice, unde la rafalã temporar se vor înregistra viteze cuprinse, în general, între 55 şi 65 km/h şi izolat de peste 70 km/h, precum şi la munte, în special în zona înaltã unde va sufla tare, cu peste 90...100 km/h.  În jumãtatea de nord-vest a ţãrii, valorile termice vor scãdea semnificativ faţã de ziua anterioarã, iar din orele amiezii local vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice şi izolat grindinã. Aversele vor putea avea şi caracter torenţial, iar izolat cantitãţile de apã vor depãşi 25 l/mp. În restul teritoriului, vremea se va menţine deosebit de caldã, iar instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat din a doua parte a zilei când local se va manifesta în special prin vijelii, intensificãri ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65...75 km/h, descãrcãri electrice, grindinã şi pe suprafeţe mici averse ce vor putea avea şi caracter torenţial. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud şi sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 şi 12 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru miercuri, 13 mai 2020

Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul manifestãrilor de instabilitate atmosfericã, dar se va rãci şi în regiunile sudice şi în cele sud-estice, urmând astfel ca valorile termice sã se situeze în general în jurul celor normale în cea mai mare parte a ţãrii.  Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare din a doua parte a zilei în nord, nord-vest şi la munte, unde doar pe suprafeţe mici se vor semnala ploi de scurtã duratã şi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, în special la altitudini mari, iar la cote mai reduse -local în regiunile estice, iar noaptea şi în cele vestice şi nord-vestice, cu viteze cuprinse în general între 45 şi 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 27 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 16 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru joi, 14 mai 2020

Vremea va fi în general instabilã în jumãtatea de nord a ţãrii unde vor fi înnorãri temporar accentuate şi local se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia doar pe arii restrânse. De altfel, intensificãri ale vântului vor fi şi neasociate ploilor, cu caracter local în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte.  Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime între 24 şi 32 de grade, mai scãzute pe litoral, iar minimele se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru vineri, 15 mai 2020

Vremea se va menţine în general instabilã în regiunile din nordul, centrul şi nord-estul ţãrii unde vor mai fi înnorãri şi local averse trecãtor însoţite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala doar pe spaţii restrânse. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Valorile termice se vor situa, în marea lor majoritate, peste cele caracteristice datei, cu maxime între 22 şi 34 de grade, iar minime între 8 şi 19 grade.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close