Antena 3 Actualitate VREMEA. Cum arată prognoza meteo pentru zilele următoare

VREMEA. Cum arată prognoza meteo pentru zilele următoare

de S.T.    |    28 Apr 2019   •   18:25
VREMEA. Cum arată prognoza meteo pentru zilele următoare Foto: pixabay.com

VREMEA luni, a doua zi de Paște. Ziua, cerul va fi variabil cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, pe arii restrânse cu precãdere în nord-vest şi în zona montanã. Începând din orele serii, înnorãrile se vor extinde şi în special în jumãtatea sud-vesticã a ţãrii, local vor fi averse şi descãrcãri electrice şi pe spaţii mici cantitãţile de apã pot depãşi 10-15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel cã maximele se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar minimele între 6 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA. Prognoza meteo pentru marți, 30 aprilie

Vremea va fi în general instabilã şi mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice, ziua în majoritatea regiunilor, iar seara şi noaptea cu precãdere în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi în perioade scurte de timp sau prin acumulare 15...25 l/mp. Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de grindinã. 

Vântul va avea intensificãri temporare la munte şi în regiunile sudice, dar şi în timpul ploilor, când pot lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest şi 24 de grade în sud-est, iar cele minime între 4 şi 11 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 1 mai

Vremea se va menţine în general instabilã, iar în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi mai ales ziua, în vest, nord şi în centru, precum şi în zonele montane şi pe arii restrânse în restul teritoriului se vor semnala averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice. Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat, îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor mai depãşi 15 l/mp.

Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montanã înaltã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade izolat în Transilvania şi 21 de grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close