Antena 3 CNN Actualitate Ploi și vijelii în minivacanța de Rusalii. De luni, vreme deosebit de caldă

Ploi și vijelii în minivacanța de Rusalii. De luni, vreme deosebit de caldă

Meteorologii anunță vreme caldă în minivacanţa de Rusalii, cu maxime de până la 32 de grade în sud-estul ţării, dar şi instabilitate atmosferică accentuată mai ales după orele amiezii și seara. Duminică dimineață este în vigoare o atenționare de cod galben pentru ploi și vijelii în județele Caraș-Severin și Mehedinți

Ploi și vijelii în minivacanța de Rusalii. De luni, vreme deosebit de caldă
Sursa foto: Hepta
07 Iun 2020   •   10:16

Prognoza meteo pentru duminică, 7 iunie

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată şi, mai ales după orele amiezii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuatã. Vor fi perioade cu înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină, local în sudul, vestul, nord-vestul, centrul ţării, la munte şi izolat în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări după-amiaza şi seara la munte (rafale de până la 70-80 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali), în sud-est, unde vor fi viteze în general între 50 şi 60 km/h, dar pe suprafeţe mici şi în restul teritoriului, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 13-15 grade.

La mare și în tot estul țării sunt prognozate intensificări de vânt, iar rafalele vor atinge și 50-60 km/oră. Constanța tocmai ce a ieșit de sub Codul galben de ceață emis pentru această dimineață. Deși termperatura se situează în jurul valorilor de 16-17 grade de dimineață, se pare că azi o să iasă soarele.

Duminică dimineață sunt în vigoare două atenționări Cod galben valabile pentru județele Caraș-Severin și Mehedinți, unde sunt anunțate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și chiar căderi de grindină. Cantitățile de apă ar putea depăși 15-20 litri/mp.

Prognoza meteo pentru luni, 8 iunie

Începem săptămâna viitoare cu temperaturi foarte ridicate în regiunile extracarpatice. Cel mai cald va rămâne în Dobrogea, Muntenia și în partea de sud a Moldovei.

După-amiaza şi seara, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină, local la munte, în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade. 

În București, deşi vor fi înnorări, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15-17 grade.

Marți, temperaturile urcă spre 33 de grade în mai multe regiuni ale țării. 

 

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close