Antena 3 CNN Actualitate Vremea în ţară. Inundaţiile ameninţă Moldova

Vremea în ţară. Inundaţiile ameninţă Moldova

Vremea în ţară. Inundaţiile ameninţă Moldova
08 Ian 2008   •   10:48

Gheaţa formată în ultima perioadă pe râurile din Moldova i-a pus în alertă pe hidrologi. Dacă vremea se încălzeşte, există riscul producerii de inundaţii. Prima măsură a fost deja luată, în câteva comune din judeţul Neamţ fiind instituit serviciul de permanenţă, care va monitoriza situaţia. Nu exista pericolul dislocării de sloiuri pe zona Izvorul Muntelui.

Probleme majore pe Dunăre sunt în sectorul Brăila Tulcea unde sunt sloiuri pe apă în proporţie de 50-80 la sută. Pentru evitarea oricărui incident, ca şi în iarna 2005-2006, trecerea Dunării între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu se efectuează, începând de marţi dimineaţă, cu o navă a Marinei Militare.


De asemenea, cursele de pasageri spre Sulina, Chilia şi Sfântu Gheorghe se efectuează cu navele clasice de pasageri, navele rapide pe aripi portante şi cele tip catamaran neputându-se deplasa din cauza formaţiunilor de gheaţă.

În alte zone ale ţării, şoferii s-au confruntat din nou cu ceaţa. În judeţele Dâmboviţa, Gorj, Buzău şi Brăila vizibilitatea a fost de sub 30 de metri atât în oraşe cât şi pe drumurile naţionale. În plus , constănţenii au circulat cu dificultate din cauza poleiului.

Antena 3

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close