Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea face ravagii în lume. Ciclon în Australia, tornade în Brazilia, ninsori în Israel

Vremea rea face ravagii în lume. Ciclon în Australia, tornade în Brazilia, ninsori în Israel

Vremea rea face ravagii în lume. Ciclon în Australia, tornade în Brazilia, ninsori în Israel
19 Feb 2008   •   11:52

Vremea rea face ravagii în lume. Ciclonul Ivan s-a abătut asupra insulei Madagascar cu rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră. Autorităţile din vestul Australiei sunt de asemenea în alertă, din cauza ciclonului Nicholas. În acelaşi timp, zeci de case au fost distruse după ce o tornadă a lovit un stat din sudul Braziliei. Ciclonul Ivan a lovit încă de acum două zile coastele de est ale Insulei Madagascar. Rafalele de vânt au depăşit 200 de kilometri pe oră, iar precipitaţiile abundente au provocat inundaţii în capitala Antananarivo. Sute de hectare de culturi au fost distruse. Autorităţile australiene menţin nivelul de alertă la galben, în aşteptarea ciclonului Nicholas.

Locuitorii din vestul ţării au încercat să se pregătească din timp pentru furtună. În Brazilia, o tornadă a făcut ravagii într-un oraş din sud. Rafalele de vânt au depăşit 150 de kilometri pe oră. Oamenii s-au refugiat îngroziţi în adăposturi. Zeci de case au fost distruse şi zeci de copaci au fost doborâţi la pământ. Autorităţile locale au anunţat că vor încerca să vină în ajutorul oamenilor rămaşi fără adăpost.

În Israel, autorităţile sunt în alertă deoarece Jerusalimul a fost acoperit de zăpadă pentru a doua oară în 2008. A nins toată noaptea de luni spre marţi, iar stratul de zăpadă măsoară deja 25 de centimetri. Cosiliul local a decis să amâne începerea cursurilor la şcoli şi universităţi.

Zeci de utilaje de dezăpezire se află pe străzi, însă nu reuşesc să facă faţă furtunii de zăpadă. Autorităţile au făcut apel la şoferi să îşi lase maşinile acasă.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close