Antena 3 CNN Actualitate Cod galben pentru cea mai mare parte a țării. ANM anunță ploi torențiale, vijelii și grindină

Cod galben pentru cea mai mare parte a țării. ANM anunță ploi torențiale, vijelii și grindină

Meteorologii au emis marți o informare ce anunță instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării și două coduri galbene de ploi torențiale și vijelii pentru 9, respectiv 32 de județe, valabile până joi seara.

Cod galben pentru cea mai mare parte a țării. ANM anunță ploi torențiale, vijelii și grindină
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   13:11

Informarea meteorologică anunță, de marți ora 13:30 până joi ora 21:00, în cea mai mare parte a țării, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...35 l/mp.

Prima alertă cod galben vizează județele Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj și Olt și va fi în vigoare de marți, ora 21:00, până miercuri ora 8:00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp.

Cea de-a doua alertă începe miercuri la ora 8:00 și expiră joi la ora 18:00.

În județele Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt se anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale.

”În următorul interval, la noapte, mâine, mâine noapte în special, ne vom afla sub influența unei mase de aer cu un ridicat potențial de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor căpăta și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină”, a declarat Alina Șerban, meteorolog.

”Pe parcursul zilei de mâine, este posibil ca aceste fenomene să capete o intensitate mai mare, astfel că ne așteptăm la cantități semnificative de apă, cantități ce se pot înregistra în intervale scurte de timp, cât și prin cumulare” a adăugat. 

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close