Antena 3 CNN Actualitate Vine iarna în toată țara! Cât de frig va fi și care sunt zonele unde va ninge

Vine iarna în toată țara! Cât de frig va fi și care sunt zonele unde va ninge

Un nou val de aer polar pune stăpânire pe România. Administrația Națională de Meteorologie anunţă vreme rece în majoritatea regiunilor, începând de marţi.

Vine iarna în toată țara! Cât de frig va fi și care sunt zonele unde va ninge
Sursa foto: Antena 3
de L.D.    |    30 Mar 2020   •   07:36

La această oră, cerul prezintã unele înnorãri în nordul şi centrul ţãrii şi este variabil senin în restul teritoriului. Vântul suflã slab şi moderat.

Temperatura aerului la ora 05 avea valori cuprinse între -1 grad la Câmpeni, Petroşani şi Bozovici şi 11 grade la Pãtârlagele, Buzãu, Mahmudia şi Jurilovca.

Astăzi, vremea se va rãci accentuat în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru aceastã datã. Înnorãrile se vor accentua treptat, la început în regiunile intracarpatice, apoi şi în cele estice.

Temporar se vor semnala precipitaţii în zonele montane şi în centrul teritoriului, local în est şi izolat în rest. La munte treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. 

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar şi local cu intensificãri, mai ales în vestul şi nordul ţãrii (cu viteze la rafalã în general între 45 şi 55 km/h). Pe crestele montane viteza vântului va fi de 65...70 km/h, iar ninsoarea, trecãtor, va fi viscolitã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 21 de grade în sudul şi estul Munteniei.

Va ploua, iar noaptea cu precădere în Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei ploile se vor transforma la început în lapoviţă apoi în ninsoare. La munte, ziua precipitaţiile vor fi mixte, iar din a doua parte a intervalului va ninge.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua în vest şi nord-est, iar noaptea în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 19 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade.

În Capitală, vremea va fi în continuare uşor mai caldă decât normal pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

×
Subiecte în articol: ninsoare vremea lapovita val de aer polar

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close