Antena 3 CNN Actualitate VREMEA. Vine un val de frig, lapoviță și ninsori

VREMEA. Vine un val de frig, lapoviță și ninsori

VREMEA. Vine un val de frig, lapoviță și ninsori
Sursa foto: Foto: pixabay.com
31 Mar 2019   •   10:20

Vremea se va încălzi duminică, urmând a se înregistra valori diurne uşor mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, în regiunile intracarpatice, şi apropiate de acestea în restul zonelor. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), maximele vor urca până la 20 de grade. La mijlocul săptămânii viitoare, un val de frig dinspre nord-estul Europei loveşte iar România.

Vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească. Duminică, potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil în sudul şi sud-estul ţării şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade, mai coborâte pe litoral, spre 11 grade, iar minimele se vor încadra între -4 şi 9 grade. Spre sfârşitul intervalului, în estul Transilvaniei se va produce brumă.

Şi în Capitală, temperaturile vor continua să crească şi vor deveni uşor mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii martie. Astfel, maxima se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar minima va fi de 4...5 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

Deşi în nord şi în nord-est valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de ziua anterioară, luni vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii aprilie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua pe arii în general restrânse, ziua în regiunile nordice, estice şi centrale, iar noaptea cu precădere în cele sud-vestice şi în zonele montane şi submontane aferente. La munte, în special la altitudini mari în a doua parte a intervalului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, precum şi în est şi sud-est, iar la cote mai reduse şi în restul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai coborâte în nord şi centru, spre valori în jurul a -2 grade.

În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade.

×
Parteneri
Se schimbă vremea! Prognoza meteo până pe 2 aprilie 2023
x close