Antena 3 CNN Actualitate Zalău. Explozia s-a datorat unei fisuri la conducta de gaze (VIDEO)

Zalău. Explozia s-a datorat unei fisuri la conducta de gaze (VIDEO)

Zalău. Explozia s-a datorat unei fisuri la conducta de gaze <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Sep 2007   •   09:10

6 persoane din cele 13 rănite se mai află încă internate în spital. 19 familii au rămas fără casă. Acesta este bilanţul exploziei de vineri de la un bloc din Zalău. Deflagraţia s-a produs din pricina conductei de gaze care era fisurată. Blocul în care a avut loc explozia va fi demolat, pentru că riscă să se prăbuşească. La locul dezastrului au fost aprinse lumânări în memoria victimelor. Oamenii sunt încă în stare de şoc. Locatarii din blocurile vecine se tem că nenorocirea s-ar putea repeta.

Din cele 19 familii care au rămas fără casă, doar trei au acceptat să se mute în apartamentele oferite de primărie. Celelalte s-au mutat pe la rude sau prieteni. Fiecare familie va primi câte 1.000 de lei, ajutor de la guvern. Iar E.ON. Gaz Distribuţie a anunţat că va aloca un ajutor financiar de urgenţă în valoare de 3.000 de lei pentru fiecare familie.

Pentru că este în pericol să se prăbuşească în orice moment, blocul va fi păzit în permanenţă până când va fi demolat. Autorităţile au recurs la această măsură în special pentru că există locatari care vor să între în imobil să-şi recupereze din apartamente bunurile de valoare, bijuterii şi sume importante de bani, unii dintre ei întorcându-se din străinătate, unde muncesc. Oamenii vor putea totuşi să intre în locuinţe, dar numai câte unul, însoţit de un reprezentant al Inspectoratului pentru situaţii de urgenţe.

Explozia de la blocul din Zalău s-a produs din cauza unei fisuri în conducta prin care gazul metan ajungea în imobil. Aceasta este concluzia preliminară a anchetei demarată de procurorii din Sălaj. Procurorul Rodica Vaida Pece a declarat că a fost deschis un dosar penal, dar nu poate face publice mai multe informaţii, deoarece acheta nu s-a încheiat. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 7 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, distrugere şi vătămare corporală.

LOCATARII BLOCULUI SUNT ENERVAŢI DE NEPĂSAREA LUCRĂTORILOR E.ON GAZ 

Citiţi EXPLOZIE PUTERNICĂ LA ZALĂU. 2 MORŢI ŞI 13 RĂNIŢI

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close