Antena 3 CNN Actualitate Zăpada nu i-a speriat. Mii de oameni au gonit "portocaliul" din cod, cu proteste în stradă împotriva conducerii ţării

Zăpada nu i-a speriat. Mii de oameni au gonit "portocaliul" din cod, cu proteste în stradă împotriva conducerii ţării

Zăpada nu i-a speriat. Mii de oameni au gonit "portocaliul" din cod, cu proteste în stradă împotriva conducerii ţării
de O.P.    |    27 Ian 2012   •   06:27

Zăpezile şi viscolul nu au oprit protestele românilor. Mii de oameni au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut în stradă ca drepturile să le fie respectate.
În ciuda temperaturilor de minus 14 grade Celsius, câteva zeci de suceveni, pensionari dar şi tineri, s-au adunat, joi seară, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava şi au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

Protestatarii au scandat, printre altele, lozinci de genul "Băsescu, nu uita, ţara asta nu te vrea!", "Jos Guvernul!", "Jos PDL!", "Armata-i a poporului, nu a dictatorului!", "Cinste lui, cinste locotenentului!".

Peste 20 de persoane au protestat, timp de aproape două ore, şi în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, în ciuda vântului şi a celor minus zece grade Celsius de afară.



Un nou protest a avut loc, joi după-amiază, în Piaţa Victoriei din Timişoara, manifestanţii simulând o înmormântare şi aducând cu ei un sicriu în care se aflau două păpuşi pe feţele cărora au fost lipite pozele lui Traian Băsescu şi Emil Boc, protestatarii fiind însoţiţi şi de un pseudo-preot.
 

Câteva zeci de persoane au ieşit în stradă, joi seară, la Alba Iulia, Ocna Mureş şi Aiud, cerând preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului să-şi dea demisia şi organizarea unor alegeri anticipate, în timp ce la Cluj au protestat circa 70 de persoane.

Cea mai redusă participare a fost înregistrată, joi seară, la un miting de protest organizat în municipiul Sebeş, unde au participat doar opt persoane, acţiunea fiind autorizată de administraţia locală.

La Cluj-Napoca, aproximativ 70 de protestatari s-au adunat în Piaţa Unirii şi au scandat "Jos Băsescu", "Demisia", "Băsescu nu uita, ţara te va judeca", "Băsescu nu uita, nici zăpada nu te vrea", "Şi de crapă pietrele, nu lăsăm protestele" şi "Jos Guvernul". Lor li s-a alăturat un grup de zece persoane care au venit pe jos într-un marş din cel mai mare cartier al municipiului, Mănăştur, şi din care a făcut parte şi deputatul independent Mircia Giurgiu.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close