Antena 3 CNN Actualitate Zeci de blocuri din Militari rămase în beznă

Zeci de blocuri din Militari rămase în beznă

Zeci de blocuri din Militari rămase în beznă
24 Aug 2007   •   07:58

Din nou pene de curent în Capitală. Sute de oameni din cartierul Militari şi-au petrecut noaptea în beznă. Cablurile învechite ale unui transformator nu au mai făcut faţă sarcinii şi s-au aprins. Locatarii susţin că au rămas fără curent electric joi de la ora 18. O maşină de intervenţie a venit iniţial, a constatat defecţiunea şi a rămas în zonă. Oamenii spun că reţeaua electrică din zonă este foarte veche. Sarcina electrică a crescut mult în ultimii ani, iar transformatorul nu mai face faţă. La început s-a văzut un fum alb, pe urmă s-a înegrit, iar oamenii şi-au dat seama că există un scurt, lumina din casă având fluctuaţii. Copiii au fost evacuaţi imediat. Speriaţi de cablurile care au luat foc, locatari blocurilor rămase fără curent, au anunţat imediat Electrica.

După câteva ore bune de aşteptări, depanatorii au venit la faţa locului şi s-au apucat de treabă. Se discută de către cei de la Elctrica că de vină e sistemul ceuaşist. Ceauşescu ar fi de vină că a construit blocurile în locul respectiv.

Cartierul Militari este una dintre zonele Capitalei unde se înregistrează frecvente pene de curent. Pe de o parte din cauza căldurii, pe de alta din cauza echipamentelor foarte vechi.

Antena 3

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close