Antena 3 CNN Actualitate Zeci de bucureşteni, păcăliţi de un furnizor online de produse electronice (VIDEO)

Zeci de bucureşteni, păcăliţi de un furnizor online de produse electronice (VIDEO)

Zeci de bucureşteni, păcăliţi de un furnizor online de produse electronice (VIDEO)
08 Sep 2010   •   21:00

Zeci de bucureşteni spun că au fost păcăliţi de unul dintre cei mai mari furnizori de electronice din Bucureşti. Au comandat online laptopuri la preţuri extrem de avantajoase, dar, în loc de produse, s-au ales cu nişte SMS-uri. E o înşelătorie, iar firma trebuie să onoreze clienţii, spun răspicat inspectorii de la Protecţia Consumatorilor.

Laptop la doar 556 de lei. Părea o ofertă de nerefuzat. "Am găsit din intamplare o ofertă pe site-ul cel.ro, unde un laptop era trecut cu preţul de 566 RON", a declarat unul dintre păgubiţi.

"Am făcut o comandă mai mare pentru mai mulţi prieteni", a spus Andrei, un alt păgubit.

Au primit imediat şi confirmarea comenzii. Plata urma să se facă la livrare, numai că... ?Am primit confirmarea, mă pregateam să-l plătesc când am primit un mesaj că a fost anulată".

"Produsele solicitate de dumneavoastră nu sunt disponibile şi nu există termen de livrare. Comanda este anulată", suna răspunsul furnizorului.

Nici la telefon nu au primit mai multe explicaţii.

" Mi s-a spus că ne pare rău nu mai sunt în stoc şi mi-a închis telefonul în nas", spune Andrei.

"Dăm vina pe stocul furnizorului. Nu avem de ce să ne asumăm această răspundere?, a declarat reprezentantul cel.ro.

Oamenii s-au plâns la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor. Inspectorii spun că este o practică înşelătoare.

?Orice reclamaţie este cercetată. Amenzile sunt între 5.000 şi 50.000 lei", a precizat Irina Vasile, şef serviciul financiar bancar ANPC.

Niciunul dintre directorii firmei nu a vrut să discute cu presa. Dar, oficial, conducerea site-ului de vânzări online se declară nevinovată.

"Nu înţeleg exact agitaţia aparută din cauza acestui incident, fiind evident că acel produs nu are cum să aibă preţul respectiv", spun reprezentanţii firmei.

Evident sau nu, inspectorii OPC verifică acum activitatea firmei, iar sancţiunea ar putea merge până la a o obliga să le livreze clienţilor produselor comandate la preţul dat iniţial.

Observator

 

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close