Antena 3 CNN Actualitate Zeci de case şi terenuri inundate, în judeţul Sibiu. Trei podeţe au fost complet distruse de ploi

Zeci de case şi terenuri inundate, în judeţul Sibiu. Trei podeţe au fost complet distruse de ploi

Zeci de case şi terenuri inundate, în judeţul Sibiu. Trei podeţe au fost complet distruse de ploi
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iun 2013   •   20:50

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu au anunţat, joi, că peste 30 de case şi zeci de terenuri agricole din localităţile Blăjel şi Bazna au fost inundate, iar trei podeţe au fost complet distruse în urma ploilor torenţiale din ultimele 24 de ore, informează Mediafax.
   
Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu, Pioară Negoiţă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că în zona localităţilor Blăjel şi Bazna s-au înregistrat precipitaţii de peste 50 de litri pe metru pătrat, mai multe case, gospodării şi terenuri fiind inundate.
   
"Probleme au apărut în zona Blăjelului, unde Fizeşul a inundat 29 de case, 48 de gospodării, 18 hectare de teren arabil şi păşuni şi circa doi kilometri de străzi secundate. Au fost patru poduri avaritate şi 16 podeţe afectate. În Bazna, au fost inundate trei case şi cinci hectare de teren arabil", a declarat Pioară Negoiţă.
   
Potrivit acestuia, apa a intrat în pivniţele caselor, iar cinci podeţe au fost complet distruse.
   
Directorul SGA Sibiu a afirmat că în zonă se lucrează pentru remedierea problemelor, scoaterea apei din gospodării, curăţarea străzilor şi degajarea podurilor şi podeţelor.
 

×
Subiecte în articol: inundatii dunare
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close