Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de credincioşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru

Zeci de mii de credincioşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru

Zeci de mii de credincioşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru
26 Oct 2007   •   15:48

Credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici îl sărbătoresc vineri pe Sfântul Dumitru. Peste zece mii de oameni au asistat la slujba de prăznuire a Sfântului. La Patriarhie mii de credincioşi stau la rând pentru a se ruga la moaştele sfîntului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor iar alte citeva mii aşteaptă în continuare să ajungă la raclă.

Pelerinajul a început joi, iar până vineri seară, prin faţa raclei sunt aşteptate să treacă aproximativ 100.000 de persoane. Peste 120 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar cinci dintre ei au fost transportaţi la spital. Miile de credincioşi stau la rând cu orele pentru a ajunge să se închine la Sfintele Moaşte. Pelerinajul va continua până duminică seara. Sâmbătă va fi celebrat Sfântul Dimitrie cel nou, considerat ocrotitorul Bucureştiului.

Dimitrie cel Nou, a trăit în secolul al XIII-lea, în timpul „imperiului” de la Târnovo, întemeiat de români şi de bulgari sub conducerea fraţilor Petru şi Asan. El s-a născut în satul Basarabov, situat în apropiere de oraşul Ruse. Din păstor de vite el a devenit monah, trăind într-o peşteră din apropierea acestui sat şi dedicîndu-se postului, rugăciunilor şi privegherilor. Datorită vieţii sale deosebite, Dumnezeu l-a învrednicit cu darul de a face minuni.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close