Antena 3 CNN Actualitate Zeci de poliţişti sunt cercetaţi de Ministerul de Interne

Zeci de poliţişti sunt cercetaţi de Ministerul de Interne

Zeci de poliţişti sunt cercetaţi de Ministerul de Interne
24 Noi 2007   •   11:14

Zeci de poliţişti sunt cercetaţi de Ministerul de Interne pentru abuzuri, neglijenţă şi ineficienţă, descoperite de inspectorii Corpului de Control care au făcut anchete la inspectoratele din Prahova, Vâlcea şi Buzău. Corpul de Control al Ministerului de Interne a ajuns la concluzia că poliţiştii din Prahova nu acordă destulă importanţă dosarelor penale cu autori neidentificaţi şi le tratează cu lejeritate. Aşa că a propus cercetarea prealabilă, pentru neglijenţă în serviciu, a şefului inspectoratului Prahova, comisarul-şef, precum şi a altor 10 poliţişti cu funcţii de conducere sau de execuţie. În plus, Corpul de Control i-a cerut Parchetului Ploieşti să verifice legalitatea soluţiilor de neîncepere a urmăririi penale şi de clasare în peste 300 dosare cu autori neidentificaţi.

Şi în Vâlcea s-au găsit nereguli în activitatea poliţiştilor. Seful Inspectoratului de Poliţie Vâlcea a demisionat imediat după ce activitatea i-a fost verificată de Corpul de Control. Alţi 26 de poliţişti de la Vâlcea sunt cercetaţi pentru fals, favorizarea infractorului, abuz şi neglijenţă în serviciu.

Probleme şi la Inspectoratul de Poliţie Buzău. Şeful inspectoratului şi alţi subordonaţi au fost atenţionaţi, iar în cazul unuia dintre adjuncţi s-a declanşat procedura de cercetare prealabilă. Cercetarea cerută de Ministerul de Interne s-ar putea încheia cel mai devreme la sfârşitul anului şi se vor stabili sancţiunile ce se impun în cazul fiecărui poliţist.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close