Antena 3 CNN Actualitate Zidar român din Italia acuzat că a omorât un fost mafiot Camorra care a încălcat "codul de onoare"

Zidar român din Italia acuzat că a omorât un fost mafiot Camorra care a încălcat "codul de onoare"

Un zidar român în vârstă de 57 de ani a fost reţjnut, noaptea trecută, de poliţiştii din Ascoli, după ce l-ar fi omorât pe Franco Lettieri, un fost mafiot Camorra care a încălcat "codul de onoare".

Zidar român din Italia acuzat că a omorât un fost mafiot Camorra care a încălcat "codul de onoare"
Sursa foto: ansa.it / ilrestodelcarlino.it
de Alin Tarnovschi    |    17 Ian 2021   •   12:18

Franco Lettieri (foto), în vârstă de 56 de ani, un cunoscut colaborator al procurorilor anti-mafia din Italia după ce a fost de acord să încalce Omert - codul de onoare şi a depus mărturie împotriva unor mafioţi din clanul Camorra, a fost ucis, noaptea trecută, pe o stradă din Ascoli.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 22.00, atunci când italianul, cunoscut sub numele de "O 'Cacaglio", recent ieşit din programul de protecţie al martorilor, se plimba liniştit pe o stradă din oraş.

La un moment dat, italianul a fost înjunghiat în picior de un bărbat care mai apoi s-a făcut nevăzut. Lovitura a fost precisă, astfel încât criminalul a ştiut că îi va secţiona artera femurală, iar bărbatul va muri în câteva minute.

Din nefericire pentru criminal, Lettieri a reuşit în ultimele sale minute să le ofere poliţiştilor mai multe informaţii care i-au ajutat să îl identifice pe asasin: Petre Lambru, un zidar român în vârstă de 57 de ani, notează salernonotizie.it.

Românul a fost găsit în scurt timp de carabinieri şi apoi dus la sediu pentru audieri.

Franco Lettieri era un fost mafiot din clanul Camorra, cunoscut pentru faptul că a încălcat codul de onoare şi i-a acuzat pe capii mafioţi Panella şi Ubbidente în procesul contra clanului D'Agostino-Panella.

Italianul se mutase în oraşul Ascoli după mult timp în care a fost în programul de protecţie al martorilor.

La finalul programului, el a primit o sumă consistentă de bani cu care să îşi reînceapă viaţa şi a ales să se mute în Ascoli, însă, se pare că a fost găsit de duşmanii săi.

×
Subiecte în articol: Italia Camorra
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close