Antena 3 CNN Actualitate Zilele Bucureştiului, un weekend de vis pentru locuitorii Capitalei

Zilele Bucureştiului, un weekend de vis pentru locuitorii Capitalei

Zilele Bucureştiului, un weekend de vis pentru locuitorii Capitalei
21 Sep 2008   •   10:08

Capitala este de sâmbătă în sărbătoare. Paradele au curs una dupa alta, spectacolele de asemenea, circul a ieşit în stradă Capitala a fost timp de două zile în sărbătoare. Paradele au curs una dupa alta, spectacolele de asemenea, circul a ieşit în stradă iar la şosea a fost bătaie cu flori. Totul pentru bătrânul Bucureşti, care a împlinit 549 de ani de la atestarea documentară. Invitaţi la petrecere au fost toţi locuitorii Capitalei. Miezul nopţii de sâmbătă a fost marcat cu un spectaculos foc de artificii, iar petrecerea a continuat pînă târziu în noapte. Muzeele şi Arcul de Triumf au putut fi vizitate până la ora 03.00 dimineaţa.

Printre atracţiile de sâmbătă noapte au fost focurile de artificii din faţa Casei Poporului, concertul Bryan Adams şi spectacolul laser din parcul Izvor. Peste două tone de artificii şi 2.500 de dispozitive explozive au fost lansate pentru spectacolul de artificii. La kilometrul 0, clădirile Teatrului Naţional, Spitalului Colţea şi Universitatea au fost acoperite de proiecţii. Astfel de lasere au mai fost proiectate şi anul trecut pe clădirea Palatului Parlamentului şi au avut mare succes.

Muzeele bucureştene au fost alternativa la spectacolele din centrul Capitalei. Chiar şi Arcul de Triumf a fost deschis. În interiorul său a fost organizată o expoziţie de documente, de la atestarea oraşului şi până astăzi. Cei mai curajoşi au privit oraşul din vîrful monumentului. Evenimentele care serbează zilele Bucureştiului vor continua şi duminică.

În a doua zi a Festivalului ?Zilelor Bucureştilor?, actorii de la Teatrul Masca au dat prilejul bucureştenilor să întâlnească personaje celebre ca: Doamna cu căţelul, sau măturătoarele. În parcul Carol s-au strâns admiratorii culturii urbane. Festivalul 'Kartier 2008' a adunat câteva sute de tineri, care s-au întrecut în desene cu grafiti, concursuri de DJ amator, sau de dansuri la modă.

Manifestările prilejuite de aniversarea celor 549 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei s-au încheiat duminică seară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close