Antena 3 CNN Actualitate Ziua Mondială Fără Tutun. Fumătorii îşi pot măsura gratuit vârsta plămânilor

Ziua Mondială Fără Tutun. Fumătorii îşi pot măsura gratuit vârsta plămânilor

Ziua Mondială Fără Tutun. Fumătorii îşi pot măsura gratuit vârsta plămânilor
31 Mai 2008   •   13:55

Ziua Mondială Fără Tutun este marcată sâmbătă şi în România. În toată ţara, au fost organizate acţiuni de informare a populaţiei despre efectele nocive ale fumatului. Au fost montate corturi, în care oamenii îşi pot măsura concentraţia de monoxid de carbon, din organism. În Capitală, autorităţile din domeniul sănătăţii publice au amplasat cortul "Anti-fumat" în faţa bisericii Kreţulescu.

Bucureştenii îşi pot măsura astfel vârsta plămânilor, sau a concentraţiei de monoxid de carbon în aerul expirat. Autorităţile au încercat să atragă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de tutun şi sprijinul pe care îl au la dispoziţie cei care vor să renunţe la acest viciu. Manifestări similare au fost organizate şi în alte judeţe din ţară.

În România sunt înregistraţi aproximativ 6,5 milioane de fumători, cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, iar 33.000 dintre aceştia mor anual din cauza fumatului. Mulţi dintre ei recunosc că au început să fumeze înainte de a împlini vârsta de zece ani, îndeosebi din cauza promovării produselor de tutun.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close