Antena 3 CNN Actualitate Zoo mai pierde un animal. Leoaica Elsa a murit în timpul unei operaţii

Zoo mai pierde un animal. Leoaica Elsa a murit în timpul unei operaţii

Zoo mai pierde un animal. Leoaica Elsa a murit în timpul unei operaţii
05 Mar 2008   •   19:52

Un alt animal a murit la Grădina Zoologică din Bucureşti. De data aceasta, este vorba despre o leoaică. Felina Elsa urma să fie operată şi a murit în timpul anesteziei. Există, totuşi, suspiciuni în ceea ce priveşte cauzei morţii animalului.

Se vorbeşte despre o posibilă supradoză de tranchilizante. Angajaţii de la Zoo spun că vârsta şi cancerul au fost de vină. Elsa avea 17 ani şi fusese adusă de la circ de mică -

În urmă cu un an s-a îmbolnăvit, iar în octombrie a fost operată. Medicii i-au extirpat o tumoare mamară. Boala s-a agravat şi medicii de la Grădina Zoologică s-au hotărât să o opereze din nou. Urma să fie mutată într-o cuşcă mai mare împreună cu alţi doi lei. Potrivit normelor europene, trebuia sterilizată. Marţi, Elsa a fost pregătită pentru intervenţie, iar medicul i-a făcut preanestezia.

Medicii care au asistat la operaţie spun că au respectat procedura standard pentru aceste situaţii şi că anestezicul a fost făcut în aceeaşi doză ca şi pentru operaţia din octombrie.

Leoaica a fost dusă, miercuri dimineaţa, la Direcţia Sanitară Veterinară.

Rezultatul autopsiei va fi dat abia peste două săptămâni. La Grădina Zoologică, însă, nenorocirile par să se ţină lanţ. Este cel de-al treilea incident major petrecut în decurs de mai puţin de un an şi jumătate.

În octombrie 2006, Gaya, singurul elefant din România, a murit muşcată de câinii poliţişti.

Un an mai tîrziu, în 2007, jaguarul Betty a murit de frică sub privirile îngrijitorilor după ce încercase să evadeze.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close