Antena 3 Alegeri locale 2020 Primarul prins că transporta alegători cu maşina primăriei în ziua votului a câştigat detaşat un nou mandat

Primarul prins că transporta alegători cu maşina primăriei în ziua votului a câştigat detaşat un nou mandat

de Cristi Popovici    |    28 Sep 2020   •   17:45
Primarul prins că transporta alegători cu maşina primăriei în ziua votului a câştigat detaşat un nou mandat
Sursa foto: Facebook: VOINEA Ionel

În judeţul Brăila, PSD şi-a menţinut supremaţia şi după aceste alegeri. Social-democraţii au câştigat pe linie scrutinul pentru municipiul Brăila şi pentru Consiliul Judeţean Brăila, precum şi pentru majoritatea primăriilor din judeţ.

În oraşul Făurei, primarul în exerciţiu, Ionel Voinea, a fost reconfirmat şi el în funcţie, după ce, în ziua votului, a fost prins de o patrulă de poliţie că transporta votanţi cu maşina primăriei.

Ionel Voinea (PSD) a câştigat la pas alegerile din oraşul Făurei, cu 757 de voturi, şi îşi menţine fotoliul de primar. Pe locul doi s-a situat candidatul Pro România, Grigore Mocanu, care a reuşit să strângă puţin peste 500 de voturi. 

În ziua alegerilor, primarul a fost prins de poliţişti în timp ce transporta alegători cu maşina primăriei. A fost chemat la declaraţii, chiar la prima oră, şi i s-a întocmit şi un dosar penal.

Primarul neagă faptul că ar fi transportat votanţi în ziua scrutinului. Ionel Voinea spune că cei pe care i-a luat cu maşina primăriei erau nişte unchi, pe care i-a văzut pe marginea drumului şi pe care i-a luat la ocazie, până la Făurei.

Poliţiştii i-au confirmat, pe moment, versiunea şi l-au scăpat de acuzaţia de mită electorală sau tentativă de fraudare a votului, însă i-au întocmit dosar penal pentru delapidare, întrucât ar fi folosit maşina primăriei în scop personal.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close