Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Primarul prins că transporta alegători cu maşina primăriei în ziua votului a câştigat detaşat un nou mandat

Primarul prins că transporta alegători cu maşina primăriei în ziua votului a câştigat detaşat un nou mandat

În judeţul Brăila, PSD şi-a menţinut supremaţia şi după aceste alegeri. Social-democraţii au câştigat pe linie scrutinul pentru municipiul Brăila şi pentru Consiliul Judeţean Brăila, precum şi pentru majoritatea primăriilor din judeţ.

Primarul prins că transporta alegători cu maşina primăriei în ziua votului a câştigat detaşat un nou mandat
Sursa foto: Facebook: VOINEA Ionel
de Cristi Popovici    |    28 Sep 2020   •   17:45

În oraşul Făurei, primarul în exerciţiu, Ionel Voinea, a fost reconfirmat şi el în funcţie, după ce, în ziua votului, a fost prins de o patrulă de poliţie că transporta votanţi cu maşina primăriei.

Ionel Voinea (PSD) a câştigat la pas alegerile din oraşul Făurei, cu 757 de voturi, şi îşi menţine fotoliul de primar. Pe locul doi s-a situat candidatul Pro România, Grigore Mocanu, care a reuşit să strângă puţin peste 500 de voturi. 

În ziua alegerilor, primarul a fost prins de poliţişti în timp ce transporta alegători cu maşina primăriei. A fost chemat la declaraţii, chiar la prima oră, şi i s-a întocmit şi un dosar penal.

Primarul neagă faptul că ar fi transportat votanţi în ziua scrutinului. Ionel Voinea spune că cei pe care i-a luat cu maşina primăriei erau nişte unchi, pe care i-a văzut pe marginea drumului şi pe care i-a luat la ocazie, până la Făurei.

Poliţiştii i-au confirmat, pe moment, versiunea şi l-au scăpat de acuzaţia de mită electorală sau tentativă de fraudare a votului, însă i-au întocmit dosar penal pentru delapidare, întrucât ar fi folosit maşina primăriei în scop personal.

×
Subiecte în articol: Făurei
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close