Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianţă cu PNL: "Nu, doar dacă e guvern de uniune naţională"

Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianţă cu PNL: "Nu, doar dacă e guvern de uniune naţională"

PSD nu va face alianţă cu PNL, a declarat preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, marţi, la Antena 3, întrebat dacă ar fi posibil un astfel de parteneriat.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianţă cu PNL: "Nu, doar dacă e guvern de uniune naţională"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    08 Dec 2020   •   11:28

"Din punctul nostru de vedere, nu. Ar fi fost posibilă dacă era o propunere de guvern de uniune naţională şi să depăşim această perioadă de pandemie.

Haideţi să aşteptăm rezultatele oficiale, cred că preşedintele va ţine cont de spiritul Constituţiei, vom fi primul partid invitat şi o să începem neogicerea", a spus şeful PSD, Marcel Ciolacu, marţi, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Întrebat dacă va sprijini un nume de premier din cei care se află acum pe lista scurtă, pentru a fi la Palatul Victoria, Ciolacu a negat, mergând înainte cu propunerea PSD, medicul Alexandru Rafila.

Ciolacu: PSD nu va vota niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu face parte

"Dacă ţinem cont de votul de duminică al românilor, preşedintele ar trebui să cheme PSD, după cum se prefigurează, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar, şi să ia act de propunerea PSD, în persoana domnului Rafila", susţine Marcel Ciolacu.

PSD nu va vota absolut niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu ar face parte.

Din punctul nostru de vedere, domhul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier în aceste vremuri complicate prin care trece România", a spus Marcel Ciolacu, marţi, la Antena 3.

Ciolacu, despre o suspendare a preşedintelui: "Nu e oportun. Guvern interimar avem, afară a început să ningă"

Preşedintele PSD a spus că medicul Alexandru Rafila este cea mai bună propunere de premier, mai ales în contextul pandemiei COVID. Totuşi, social-democraţii nu au susţinere pentru această propunere şi nici nu se gândesc la suspendarea preşedintelui, tot din cauza contextului în care ne aflăm.

"Domnul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier", a spus Marcel Ciolacu, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Întrebat dacă formaţiunea pe care o conduce se gândeşte la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, Ciolacu a negat şi a explicat.

"Nu cred că e oportun un astfel de demers, într-o asemenea criză, să demarăm suspendarea preşedintelui, vă daţi seama ce s-ar întâmpla să nu mai avem nici preşedinte. Poate facem şi alegeri anticipate.

Guvern interimar avem, afară a început să ningă, avem ATI toate pline, nu avem buget pe anul viitor, îl avem pe Cîţu care împrumută zilnic miliarde, nu ştim pentru ce", a spus Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
Noua lege a pensiei: Procentele de creştere pe grupele de vârstă
x close