Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 O femeie de 83 de ani din Sibiu a fost împiedicată să voteze la alegerile parlamentare 2020

O femeie de 83 de ani din Sibiu a fost împiedicată să voteze la alegerile parlamentare 2020

Fiica octogenarei a reclamat la poliţie că mama ei nu a fost lăsată să voteze la o secție de votare din Miercurea Sibiului. Poliţia a deschis dosar penal.

O femeie de 83 de ani din Sibiu a fost împiedicată să voteze la alegerile parlamentare 2020
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2020   •   19:28

Fiica femeii în vârstă de 83 de ani, cu drept de vot, a sesizat telefonic Centrul Operațional al Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu prin care a semnalat că mamei sale nu i se permite să voteze la o secție din orașul Miercurea Sibiului.

"În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că femeia, în vârstă de 83 de ani, cu reședința în Miercurea Sibiului, avea drept de vot.

Având în vederea aspectele constatate, polițiști continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, faptă prevăzută și pedepsită de 385 alin. 1 din Cod Penal”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat cu privire la alte trei incidente electorale

"Vă asigurăm că toate sesizările de incidente electorale au fost și vor fi verificate cu celeritate și echidistanță, iar structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, informează Mediafax.

 

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close