Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Situație halucinantă la secțiile de vot din Galați! Mii de chiriași fictivi, secții de votare goale

Situație halucinantă la secțiile de vot din Galați! Mii de chiriași fictivi, secții de votare goale

Situaţie halucinantă la unele dintre secţiile de vot din Galaţi. Deşi pe listele erau înscrire mii de persoane, abia s-au prezentat câteva la urne. Asta pentru că în Galaţi, fenomenul preluării în spaţiu a luat o amploare nebănuită. Sunt aproape 20.000 de cetăţeni ai republicii Moldova, care locuiesc fictiv la diferite adrese din acest oraş.

Situație halucinantă la secțiile de vot din Galați! Mii de chiriași fictivi, secții de votare goale
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    06 Dec 2020   •   19:30

În secţia nr. 45 din Galaţi a bătut vântul. Asta deoarece din cei aproape 2000 de chiriaşi fictivi, de pe strada Tudor Vladimirescu, doar trei şi-au exprimat optiunea de vot în prima parte a zilei. 

Situaţia a fost la fel de încurcată şi la secţia vecină, nr 46.

Din cei 400 de cetăţeni moldoveni, care figurează la o singură adresă, niciunul nu s-a prezentat la urne

Afacerea luării în spaţiu a cetăţenilor din Republica Moldova a început în urmă cu 4 ani iar de atunci a înflorit. În prezent se ştie că sunt 18.000 de moldoveni care locuiesc la 11 adrese din Galaţi dar proprietarul din Strada Tudor Vladimirescu a bătut recordul. 

''Faţă de ultimele alegeri e mai bine. Avem aproximativ 300 de moldoveni în plus luaţi în spaţiu de cei 11 profesionişti. În total 18 mii de pers din Galaţi care sunt din Moldova, Ucraina'', a spus Silviu Bacalum, director executiv Serv Evidenta Populatiei Galaţi.

Autorităţile cunosc foarte bine situaţia din Galaţi, dar momentan nu există legislaţie în vigoare pentru a lua măsuri.

×
Subiecte în articol: Galați chirași
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close