Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Cine ar câștiga acum cursa pentru Casa Albă. Donald Trump nu stă deloc bine în sondaje

Cine ar câștiga acum cursa pentru Casa Albă. Donald Trump nu stă deloc bine în sondaje

Dacă alegerile pentru Casa Albă ar fi organizate acum, Donald Trump ar pierde ce-l de-al doilea mandat. Sondajele CBS News / YouGov arată că Joe Biden este fruntașul cursei prezidențiale din 2020.

Cine ar câștiga acum cursa pentru Casa Albă. Donald Trump nu stă deloc bine în sondaje
Sursa foto: Twitter/ Nypost
de Diana Dragotescu    |    07 Sep 2020   •   16:35

Democratul Joe Biden are un avantaj de 10% și îl conduce cu 52% la 42% pe preşedintele american Donald Trump, la nivel naţional. În statul Wisconsin, punctul cheie al luptei acest an, Biden conduce cu  50%  față Trump care are 44% în sondaje. 

Avantajul lui Biden de 10 puncte la nivel naţional, respectiv de 6 puncte în Wisconsin, este asemănător cu rezultatele din sondajele realizate înainte de convenţiile partidelor Democrat și Republican.

Joe Biden, avantaj de 10% la nivel național 

La începutul anului, înainte de pandemie, Biden deţinea un avantaj mediu de 7 puncte faţă de Trump în sondaje. Procentele lui Biden, în medie, nu au ajuns niciodată sub 4 sau 5 puncte, dar nici peste 10 puncte. Aceasta este o marjă destul de îngustă pentru alegerile din Statele Unite.

Biden şi-a menţinut conducerea nu doar la nivel naţional, ci şi în statele care contează cel mai mult pentru câștigarea biroului de la Casa Albă. Biden a fost în mod constant în faţa lui Trump, inclusiv în Arizona, Florida, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Comparativ, avantajul lui Hillary Clinton în acelaşi moment din 2016 a fost de doar aproximativ 3 puncte. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close