ALEGERI LOCALE 2016. Dan Voiculescu: România are nevoie acută de schimbare

de S.T.    |    05 Iun 2016   •   10:28
ALEGERI LOCALE 2016. Dan Voiculescu: România are nevoie acută de schimbare

Dan Voiculescu susține că România are nevoie acută de schimbare.

„În fiecare zi, națiunea română solicită vehement o schimbare fundamentală. Și mai devreme sau mai târziu, voința națiunii se va impune. Este clar că România are nevoie acută de schimbare.

Problema este cu ce anume începem schimbarea.

Economia României poate fi prosperă. Sistemul de educație poate fi competitiv. Sistemul de sănătate poate fi modern și eficient. Securitatea socială a cetățenilor români poate fi garantată. România are un potențial economic și cultural semnificativ, are resurse uriașe de inteligență.

Este însă necesar ca acest potențial și asemenea resurse să fie responsabil administrate.

Criticăm, de regulă, fără să ne asumăm că lumea nu e cum ar trebui să fie, guvernul nu este capabil, societatea este coruptă, sărăcia este mare. Însă nemulţumirea continuă este un simptom al izolării, al singurătăţii, al neputinţei.

Spunem că vrem schimbare!

Eu cred că prima schimbare trebuie să fie în noi, să ne întrebăm ce facem fiecare dintre noi pentru schimbare, nu să așteptăm mereu să o facă altcineva.

Are Tolstoi o vorbă potrivită: „Toti se gândesc să schimbe lumea, dar nimeni nu se gândeste să se schimbe pe el”…”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

x close