Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. Interzis la afișe și găleți. Campania electorală începe vineri

ALEGERI LOCALE 2016. Interzis la afișe și găleți. Campania electorală începe vineri

ALEGERI LOCALE 2016. Interzis la afișe și găleți. Campania electorală începe vineri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mai 2016   •   23:57

ALEGERI LOCALE 2016. Toate materialele de propagandă electorală aflate în spaţiul public trebuie îndepărtate până joi la ora 00.00, momentul începerii campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, a anunţat joi vicepreşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, potrivit agerpres.ro

ALEGERI LOCALE 2016. "Interesul nostru, ca AEP, este ca toţi competitorii electorali aflaţi în momentul de faţă în competiţia pentru alegerile locale să ştie că în această noapte trebuie să dispară toate materialele de propagandă electorală aflate în spaţiul public la această oră. Începând cu ora 00,00, toate aceste materiale pe care le vedeţi în spaţiul public sunt interzise, permise fiind doar afişele electorale cu dimensiunile stabilite de lege", a spus Constantin Mituleţu-Buică. 

ALEGERI LOCALE 2016. El a adăugat că amenzile, în prima fază, sunt aplicate de poliţia locală şi jandarmerie şi sunt cuprinse între 600 şi 1.000 de lei. 

ALEGERI LOCALE 2016. De asemenea, AEP poate aplica amenzi în baza legii finanţării campaniilor electorale, pe baza sesizărilor şi autosesizărilor, sancţiuni care pleacă de la 15.000 de lei şi pot ajunge până la 50.000 de lei. 

ALEGERI LOCALE 2016. Mituleţu-Buică a menţionat că orice persoană poate face sesizări, iar poliţia şi jandarmeria confiscă aceste bunuri. 

 

ALEGERI LOCALE 2016. Potrivit Ghidului finanţării campaniei electorale, singurele materiale de propagandă electorală permise sunt: 

- afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură;

- afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj;

- materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală;

- publicitate în presa scrisă; materiale de propagandă electorală online;

- broşuri, pliante şi alte materiale tipărite. 

ALEGERI LOCALE 2016. În campania electorală pentru alegerile locale sunt interzise următoarele forme de publicitate electorală: 

- bannere

- mesh-uri 

- panouri publicitare mobile

- steaguri publicitare

- ecrane publicitare

- panouri publicitare fixe sau mobile

- publicitate luminoasă

- publicitate pe vehicule

- vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie

- vehiculele care difuzează materiale audio

- spectacole

- serbări

- focuri de artificii etc.

ALEGERI LOCALE 2016. De asemenea, candidaţilor le este interzisă achiziţionarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, gecilor, impermeabilelor, pelerinelor, vestelor, şepcilor, a căciulilor, fularelor, sacoşelor, pungilor, umbrelelor, a găleţilor, brichetelor, chibriturilor, produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse asemenea. 

ALEGERI LOCALE 2016. Data de 6 mai este și ultima zi în care se pot deschide conturile bancare pentru campania electorală, operațiune ce poate fi realizată numai în condițiile înregistrării prealabile la AEP a mandatarilor financiari.
 
ALEGERI LOCALE 2016. Ziua de 4 iunie, ora 07.00, când se încheie campania electorală, este data limită pentru primirea contribuțiilor electorale și angajarea cheltuielilor electorale. 

ALEGERI LOCALE 2016. Data limită pentru depunerea rapoartelor detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale este 21 iunie, iar 6 iulie data limită pentru plata cheltuielilor electorale și pentru depunerea cererilor de rambursare.

Citiți și Lista oficială. Cine sunt cei 12 candidați în cursa pentru Primăria Capitalei

ALEGERI LOCALE 2016. Guvernul a alocat pentru desfăşurarea alegerilor locale suma de 350 milioane de lei

ALEGERI LOCALE 2016. Guvernul a decis că alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close