Antena 3 Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. Mobilizare impresionantă de forțe la alegeri. Zeci de mii de angajați MAI asigură un vot fără incidente

ALEGERI LOCALE 2016. Mobilizare impresionantă de forțe la alegeri. Zeci de mii de angajați MAI asigură un vot fără incidente

05 Iun 2016   •   07:46
ALEGERI LOCALE 2016. Mobilizare impresionantă de forțe la alegeri. Zeci de mii de angajați MAI asigură un vot fără incidente

ALEGERI LOCALE 2016. Peste 65.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi în asigurarea măsurilor pentru buna desfăşurare a alegerilor locale de duminică. 

ALEGERI LOCALE 2016. "Pentru protecţia secţiilor de vot şi paza urnei mobile sunt alocaţi 23.453 de lucrători MAI, pentru menţinerea ordinii publice atât în proximitatea secţiilor de vot, cât şi pe raza localităţilor sunt alocate 30.067 de efective, pentru intervenţie la evenimente au fost constituite echipe operative alcătuite din 4.682 de specialişti, iar în rezervă avem constituite echipe pentru a interveni acolo unde va fi cazul, formate din 7.613 lucrători. Totodată, în fiecare judeţ, pentru a sprijini structurile teritoriale sunt prezenţi ofiţeri cu funcţii de conducere atât din Poliţia Română, cât şi din cadrul MAI. Corpul de control al MAI s-a deplasat în teritoriu şi este situat în trei locaţii - o echipă la Bucureşti, una la Cluj şi o echipă la Iaşi -, pregătite pentru a face verificări, atunci când competenţele structurilor teritoriale sunt depăşite", a anunţat ministrul Petre Tobă. 

ALEGERI LOCALE 2016. Peste 3.600 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) vor fi angrenaţi în misiuni pentru buna desfăşurare a procesului electoral. Aproximativ 3.000 de poliţişti se vor afla în stradă pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă. 

ALEGERI LOCALE 2016. De asemenea, dintre cele 1.252 de secţii de votare constituite la nivelul municipiului Bucureşti, poliţiştii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 771. 

ALEGERI LOCALE 2016. Pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor vor acţiona peste 400 de poliţişti, constituiţi în aproximativ 150 de echipe operative. A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din peste 500 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune. 

ALEGERI LOCALE 2016. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt: paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. 

×
Parteneri
x close