Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Cine câștigă PRIMĂRIA TÂRGU JIU

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Cine câștigă PRIMĂRIA TÂRGU JIU

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Cine câștigă PRIMĂRIA TÂRGU JIU
05 Iun 2016   •   19:57

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu, Liviu Andrei, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat "pentru schimbarea pe care o aşteptăm cu toţii". ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU "Am votat pentru schimbare, pentru schimbarea pe care o aşteptăm cu toţii, au trecut atâţia ani în care nu ne-am dezvoltat deloc, trebuie să facem ceva pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri, pentru noi toţi. Oraşul are nevoie de multe, în primul rând oraşul nostru este unul aglomerat, plin de gropi, care nu are locuri de muncă, sunt multe de discutat în momentul de faţă vizavi de oraşul nostru. Însă a putea face ceva ne trebuie mandat, numai cu mandat putem face treabă", a spus Liviu Andrei.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Anterior, acesta a ocupat funcţia de prefect al judeţului Gorj în perioada 2009-2012 şi pe cea de subprefect al Capitalei în intervalul 2012-2016.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Acuzații la adresa lui Călinoiu

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Locţiitorul preşedintelui BEJ Gorj, judecătorul Florentina Săvulescu, a declarat, duminică, referitor la situaţia candidatul PSD la funcţia de consilier judeţean, Ion Călinoiu, care a votat la altă secţie decât cea la care era arondat, că legea nu prevede o interdicţie în acest sens atât timp cât nu este înregistrat un vot multiplu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Potrivit sursei citate, preşedintele respectivei secţii de votare i-a permis lui Ion Călinoiu să voteze în urma verificării cărţii de identitate, stabilindu-se că acesta nu a mai votat în altă parte.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU "Legea are o prevedere clară că fiecare trebuie să voteze la secţia la care este arondat, dar în acelaşi timp nu există o interdicţie ca alegătorul să nu voteze la o altă secţie pe listele suplimentare, bineînţeles în condiţiile în care este în oraşul unde este el arondat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi cam asta este aspectul. Nu este o mare ilegalitate că s-a votat la o altă secţie decât cea unde domnul Călinoiu este arondat. Preşedintele secţiei de votare hotărăşte. Acum ideea este ca alegătorul să nu se prezinte la două secţii de votare să încerce să voteze apoi şi la secţia unde este arondat, acolo apare o problemă. Dar în cazul de faţă asta nu s-a întâmplat. Deci domnul Călinoiu a votat acolo pentru că aşa cum a spus, probabil i-a fost mai aproape, preşedinta de secţie i-a permis, cartea de identitate i-a fost verificată, s-a constatat că nu a mai votat în altă parte şi asta e toată starea de fapt", a spus Florentina Săvulescu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Ion Călinoiu a votat duminică la o secţie din centrul municipiului Târgu-Jiu şi nu la cea din incinta Colegiului Naţional "Virgil Madgearu" unde era arondat, fiind însoţit de soţie şi cei doi fii, dar şi de deputatul Victor Ponta.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu susţine că în sectorul 1 al Capitalei şi în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Gorj s-au produs mai multe nereguli în desfăşurarea procesului electoral.

În opinia sa, "la graniţa dintre trist şi comic" se află situaţia de la Gorj, unde preşedintele CJ, Ion Călinoiu, a fost lăsat să voteze la altă secţie decât cea la care era arondat. "Din slugărnicie pentru dl Ponta, dl Călinoiu a încălcat legea cu complicitatea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare respective", a susţinut Voicu

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Programele candidaților

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU Un număr de zece candidaţi din totalul de 13 pentru Primăria Târgu-Jiu au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la trei probleme importante ale oraşului: 1. Din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cu ce probleme consideraţi că se confruntă municipiul Târgu-Jiu şi cum intenţionaţi să le rezolvaţi?; 2. Prin atragerea de investitori se creează şi locuri de muncă. Cum vă veţi implicat în acest sens?; 3. Ce proiecte intenţionaţi să iniţiaţi pentru ca municipiul Târgu-Jiu să fie vizitat de mai mulţi turişti? ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Liviu Andrei (PMP)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Târgu-Jiu este un oraş sufocat din punct de vedere al traficului. Este îngreunat din cauza lipsei parcărilor. Noi ne propunem să fluidizăm circulaţia prin modernizarea transportului în comun, pentru a oferi cetăţeanului condiţii propice pentru a ajunge la locul de muncă. Acest lucru ne ajută pe noi în a lua o decizie în privinţa interzicerii parcărilor pe arterele principale.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Varianta de succes în domeniul investiţilor este un parteneriat între primărie şi oamenii de afaceri - cetăţeni români plecaţi în străinătate. Ei sunt singura sursa viabilă care poate fi pusă în practică. Vin acasă să investească, aduc tehnologie şi experienţă, în plus ei pot aduce şi partenerii lor de acolo, pentru a investi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Târgu-Jiul trebuie să fie un loc de destinaţie, nu un loc de tranzit. Avem operele marelui Brâncuşi, care reprezintă o sursă inestimabilă, avem atâtea biserici şi mănăstiri, avem Rânca, precum şi alte obiective turistice, pe care le vom promova la nivel naţional şi internaţional. În acest sens o să înfiinţăm, în cadrul primăriei, un departament care să se ocupe de promovarea turismului, transformând atât Târgu-Jiul, cât şi întregul judeţ, într-un obiectiv turistic european.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Dumitru Anghelescu (PND)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Municipiul Târgu-Jiu are foarte multe probleme de rezolvat: lipsa parcărilor subterane şi supraterane, lipsa pistelor pentru biciclişti, lipsa modernizării mijloacelor de transport în comun, etc. Prioritar pentru rezolvarea acestor probleme este necesară construirea de parcări subterane şi supraterane şi folosirea mijloacelor de transport în comun din punctele extreme ale oraşului. În acest fel proprietarii de maşini vor parca autoturismele la extremităţile oraşului şi vor folosi mijloacele de transport în comun sau biciclete închiriate. Odată cu rezolvarea pistelor pentru biciclişti primăria poate să pună la dispoziţie biciclete pentru închiriat în acele puncte, astfel se fluidizează o bună parte a traficului şi oamenii pot face şi puţină mişcare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Voi face inventarierea terenurilor şi a clădirilor ce sunt în proprietatea primăriilor iar în acest mod se poate face o ofertă atractivă pentru investitori cu toate utilităţile necesare unei bune desfăşurări a activităţilor pe care vor să le desfăşoare. În paralel cu această inventariere se va face o identificare pe domenii de activitate a persoanelor cu pregătire profesională (în industria sticlei, lemnului, cimentului, berii, croitoriei, etc) pentru a le fi mai uşor investitorilor să înceapă o activitate, având o bază de personal calificat.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Promovarea capodoperelor lui Constantin Brâncuşi în întreaga lume. Pentru realizarea acestui obiectiv trebuie făcute foarte multe activităţi culturale, expoziţii de pictură şi sculptură pe tema "Brâncuşi cunoscut în întreaga lume" pentru a putea scrie Târgu-Jiu cu litera "B". Toate aceste expoziţii trebuie făcute în toate oraşele mari ale lumii, astfel vom stârni curiozitatea celor interesaţi de artă şi turism.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Constantin Bogdan (PSR)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Investitorii străini sunt atraşi de o axă care să lege rapid Târgu-Jiu de Bucureşti şi alte ţări. E necesar un aeroport (de exemplu la Stăneşti) şi o variantă directă spre Craiova prin despăgubiri conform legislaţiei în vigoare pentru oameni pentru a se realiza o autostradă până la Craiova; captarea râului Jiu prin conducte şi continuarea autostrăzii spre Deva pentru a se lua legătura rapid cu Ardealul care are deja investitori.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Aducerea investitorilor se face, în primul rând, prin crearea structurii minimale, adică utilităţile în cadrul unor parcuri industriale care ar însoţi această autostradă. Asigurarea de facilităţi fiscale (impozite minimale), consultanţă şi eliberarea rapidă a tuturor autorizaţiilor de funcţionare, crearea de spaţii în care direct să se amplaseze; Crearea unei pieţe locale de livrare şi reinvestirea beneficiului; susţinerea de cursuri gratuite de limbi străine pentru adaptarea la condiţiile de limbă; cumpărarea de licenţe de fabricaţie şi tehnologie pentru diferite domenii industriale (redeschiderea Fabricilor de ţigări, de mobilă, de cărămidă, de sticlă, de lapte prin tehnologizare la ultimul nivel şi oferirea unei calităţi maxime pe cheltuieli minime cu forţa de muncă şi exploatarea resurselor care se vând sub formă brută; răscumpărarea de dreptului de exploatare a resurselor naturale de la OMV (austriecii au ieşit din criză datorită exploatărilor din România) aşa cum au făcut Brazilia şi Argentina; vinderea directă a energiei de către CEO şi nu prin intermediul CEZ (Cehia), crearea de alternative prin centrale eoliene în cadrul CEO sau panouri voltaice; crearea de asociaţii prin arendarea pământurilor nemuncite şi exploatarea lor prin proiecte europene de înaltă tehnologie; dezvoltarea unui învăţământ profesional dual cu specializare la locul de muncă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Sprijinirea participării agenţilor de turism în târgurile din ţară şi internaţionale - introducerea unui microbuz decapotabil ca să se facă turul oraşului, vizitarea localităţii Hobiţa; introducerea unui CARD al municipiului pe care să îl primească fiecare turist cazat la hoteluri şi pensiuni din Târgu-Jiu şi să se ofere reduceri la diverşi comercianţi din municipiul Târgu-Jiu, piese de teatru, spectacole; obligativitatea agenţilor economici de pe Calea Eroilor de a dispune de suveniruri cu aspecte ale artiştilor din municipiu; introducerea unui serviciu de ghizi din rândul studenţilor; preluarea Casei de Cultură de către Primărie şi realizarea de spectacole gratuite pentru turişti.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Florin Cârciumaru (PSD)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Pentru necesitatea soluţionării problemelor privind locurile de parcare şi fluidizarea traficului, împreună cu echipa de specialişti din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu am realizat o serie de proiecte. Astfel, prin proiectele elaborate şi aflate în diverse stadii de implementare se realizează o mie de locuri de parcare sub/supraterane. Trei sute locuri de parcare sunt deja în execuţie la stadion, trei sute de locuri vor fi amenajate în zona Pieţei Centrale în parcarea multietajată, iar patru sute se vor construi în cele două parcări subterane incluse în proiectul de modernizare a Căii Eroilor. Şi în zona Hotelului Gorj se va construi o parcare subterană pe două niveluri. Traficul auto, în zona centrală, se va îmbunătăţi prin realizarea a trei pasaje pietonale subterane, pe strada Unirii la principalele intersecţii. Printr-un proiect estimat la aproximativ 4 milioane de euro, se va amenaja Centrul Infotrafic. Oraşul va fi monitorizat cu peste 100 de camere video, transportul public va face încă un pas spre modernizare prin aceea că va oferi informaţii în timp real asupra momentului în care va sosi următorul mijloc de transport.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Ca autoritate locală, ne-am preocupat de crearea facilităţilor pentru a atrage investitori. Oportunitatea de oferire a unui mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor a fost gândită atât pentru investitorii locali, cât şi pentru cei care vor călca pragul oraşului nostru. În acest sens, am modernizat transportul în comun şi am extins reţeaua de trasee astfel încât angajaţii să se poată deplasa în orice zonă a oraşului îşi va desfăşura activitatea investitorul. Am extins şi modernizat reţeaua de apă şi canalizare, am asfaltat străzi ce nu fuseseră modernizate şi am înlocuit covorul asfaltic acolo unde era deteriorat. Într-un cuvânt, ne-am îngrijit ca investitorii să aibă toate utilităţile la limita proprietăţii. Pentru a atrage şi alţi investitori, am trimis scrisori de intenţie, am iniţiat întâlniri şi am lansat iniţiative pentru a obţine investiţii ale marilor companii. Nu vom conteni să facem toate demersurile pentru a-i susţine pe toţi cei care doresc să investească pe plan local cu scopul de a creşte numărul locurilor de muncă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Domeniul turismului este în atenţia noastră având în vedere că deţinem această comoară - Ansamblul Monumental Brâncuşi - operele sculptorului pe care le promovăm atât intern, cât şi internaţional tocmai în ideea dezvoltării turismului. Prin proiectul de modernizare şi reabilitare a Căii Eroilor se doreşte amenajarea unei alei pietonale pe tot parcursul Axei lui Brâncuşi, obiectiv ce va aduce un plus de imagine oraşului. Ne axăm şi pe dezvoltarea turismului de evenimente prin organizarea de festivaluri şi târguri. Prin realizarea, cu fonduri europene, a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică venim în sprijinul celor care doresc informaţii legate de patrimoniul cultural şi de activităţile conexe serviciilor de turism.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Eduard Lădaru (ALDE)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Lipsa indicatoarelor rutiere, insuficienta mobilizare a Poliţiei Locale privind fluidizarea traficului rutier, lipsa parcărilor, lipsa semaforizării trecerilor de pietoni, lipsa marcajelor rutiere atât în sensurile giratorii, cât şi la trecerile de pietoni, lipsa unei semaforizări inteligente, lipsa pistelor pentru biciclişti.
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Soluţionarea problemelor se poate face prin colaborare cu poliţia rutieră şi poliţia locală, în vederea stabilirii locurilor de interes public, care creează probleme în fluidizarea traficului atât auto cât şi pietonal. Ca exemplu, în intervalul orar 07.30 - 09.30 (atunci când pleacă oamenii la serviciu şi copiii la şcoală), precum şi în intervalul orar 15.30 - 17.30 (atunci când vin oamenii de la serviciu) ş.a.m.d. Plasarea indicatoarelor rutiere, în colaborare cu poliţia rutieră, stabilirea arterelor potrivite pentru a circula pe un singur sens, realizarea unei semaforizări inteligente care să funcţioneze în funcţie de trafic, amplasarea de semafoare cu buton la toate trecerile de pietoni, investiţii consistente pentru a realiza parcări subterane şi investiţii pentru a construi pasaje rutiere.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. În ceea ce priveşte atragerea investitorilor, arăt faptul că voi stabili un set de acţiuni în strânsă colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Gorj. De asemenea, voi stabili un set de facilităţi pentru toţi investitorii care vor să investească în municipiul Târgu-Jiu. Facilităţile vor fi inclusiv pentru investitorii autohtoni, care vor să demareze alte investiţii şi să creeze noi locuri de muncă. Facilităţile vor consta în alocarea spaţiului locativ necesar pentru amplasarea construcţiei, la o chirie stimulativă pentru investitor, precum şi asigurarea întregii infrastructuri necesare pentru terenul respectiv (asigurarea căilor de acces, precum şi a utilităţilor necesare: apă, canal, gaze, curent electric, cablu internet).

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Pentru a atrage foarte mulţi turişti în Târgu-Jiu, consider că trebuie să găsim modalităţi prin care să finanţăm sportul şi competiţiile sportive. Consider că echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, echipa de handbal Energia, echipa de baschet Energia şi în general toate ramurile de sport trebuie să fie preluate şi administrate de Consiliul Local şi primarul municipiului Târgu Jiu. Conform legii se pot obţine fonduri nerambursabile pentru susţinerea tuturor ramurilor de sport. De asemenea, trebuie construit un muzeu al lui Constantin Brâncuşi, pentru a reuşi să ne promovăm prin operele de artă pe care acesta ni le-a lăsat moştenire.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Octavian Lupulescu (PNL)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Una dintre principalele probleme o constituie intensitatea traficului şi aglomerarea căilor rutiere din zona centrală (intersecţia Piaţa Centrală, intersecţia strada Unirii cu strada Victoriei, sensul giratoriu de la Parâng şi intersecţia dirijată prin sens giratoriu de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu). Descongestionarea traficului şi evitarea aglomeraţiei de autovehicule în zonele respective se pot realiza prin: construirea de pasaje sub sau supraterane, realizarea de parcări rezidenţiale în care să fie parcate maşinile riveranilor, construirea unei parcări sub şi supraterane în zona Pieţei Centrale. Realizarea unui proiect de sistematizare a străzilor este necesar şi va fi realizat, în urma unui studiu care să determine descongestionarea traficului rutier.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. . Proiectul meu, care este parte integrantă din Programul care va implementat la nivel judeţean, se numeşte "LEGE ŞI LOCURI DE MUNCĂ". Ca atare, respectarea legii şi atragerea de investitori sunt priorităţile administraţiei liberale la Târgu-Jiu şi în Gorj. În cadrul programului meu, un punct important este construirea unui "Parc Industrial" în zona de nord a municipiului, la Rostramo. De asemenea, administraţia va încheie parteneriate de tip public-privat şi va oferi sprijin tinerilor antreprenori pentru finanţarea ideilor de afaceri performante, dar va fi realizat şi un pachet de facilităţi pentru investitorii care îşi vor reloca afacerile productive la Târgu-Jiu. Deja am făcut demersuri în acest sens, o serie de investitori, italieni, sârbi, israelieni fiind prezenţi la Târgu-Jiu pentru a identifica locaţii şi a discuta cu administraţia actuală posibilităţi de a investi la Târgu-Jiu, actualul edil nefiind receptiv la propunerile oamenilor de afaceri care intenţionau să creeze sute de locuri de muncă, în oraşul nostru.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. . Reamenajarea centrului municipiului Târgu-Jiu, într-un alt concept peisagistic, ţinându-se cont chiar de soluţia iniţială din proiectul de modernizarea a centrului aceea de pavaj cu granit, este absolut necesară, soluţia actuală nefiind una care să facă cinste oraşului supranumit "oraşul lui Brâncuşi". Calea Eroilor, aşa cum a fost gândită de marele sculptor Constantin Brâncuşi, va fi un circuit exclusiv pietonal, iar pentru realizarea acestui proiect se impune coborârea sub nivelul solului a căii ferate din zona Axei, situată între Biserica Sfinţii Petru şi Pavel şi Parcul Coloanei fără Sfârşit şi realizarea unui pasaj rutier subteran pe bulevardul Constatin Brâncuşi, în zona intrării în Parcul Central. Construirea unui "Turn panoramic" în turnul de la CET dotat cu ascensor, utilităţi publice şi cu spaţii optime pentru vedere de ansamblu; Amplasarea sculpturilor din cartiere, grupate într-un Parc amenajat ca obiectiv turistic, in vecinătatea turnului de la CET, realizarea unui "Program de ecologizare şi navigare de agrement" pe râul Jiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Ramona Daniela Oprea (PER)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Terminarea centurii oraşului şi legarea acestuia de punctele principale cu oraşul (zona gării, zona 1 Mai şi 9 Mai); susţinerea şi aderarea la autostrada Bucureşti-Craiova; extinderea liniei de troleibuz; achiziţii de mijloace de transport în comun cu motor electric; centura verde a oraşului printr-un program de plantare a arborilor şi arbuştilor în această zonă; piste de biciclete atât în oraş, cât şi piste care să lege principalele puncte turistice ale judeţului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Înfiinţarea unei grădini botanice, susţinerea programului de împădurire pe principiul "fiecărui om îi corespunde un pom", astfel realizându-se o plantare de peste 100.000 de pomi; construirea unui cartier de locuinţe pentru viitori medici, ingineri, specialişti veniţi să lucreze în sectorul medical şi industrial al oraşului; înfiinţarea unui centru de radioterapie care să vină în sprijinul pacienţilor radio-trataţi, aceştia nemaifiind nevoiţi să plece în alte oraşe; înfiinţarea unui parc industrial pe ruta Târgu-Jiu - Craiova dotat cu toate utilităţile necesare, acordarea de facilităţi fiscale, eventualilor investitori în sectorul industrial al oraşului; realizarea şi înfiinţarea unui sistem public privat de întreprinderi pentru prelucrarea produselor naturale, respectiv fructe de pădure, muguri de brad în vederea obţinerii produselor naturale, bio, interzicerea exportului de materie primă - lemn în formă brută, prelucrarea acestuia la nivel local pentru comercializarea produselor finite, precum şi efectuarea produselor tradiţionale din lemn şi comercializarea acestora atât în ţară, cât şi în străinătate.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Realizarea de parteneriate public-private între primărie şi universitate cu scopul de a înfiinţa şcoli internaţionale; înfiinţarea şi modernizarea unei baze de tratament moderne în staţiunea Săcelu care să vină în sprijinul dezvoltării turismului de tratament; înfiinţarea de târguri meşteşugăreşti interjudeţene care să vină în sprijinul producătorilor autohtoni care să îşi facă cunoscute produsele naturale şi tradiţionale.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Nicolae State (PML)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Târgu-Jiul nu are parcări suficiente şi suntem singurii din ţară cu semafoare în sensul giratoriu. O altă problemă este pe Strada Victoriei, care este foarte, foarte aglomerată. Pentru remedierea acestor lucruri trebuie să construim parcări suplimentare, iar trecerile de pietoni să fie mutate câţiva metri mai departe de sensul giratoriu. Pentru decongestionarea străzii Victoria ar trebui să facem dublu sens pe strada 14 octombrie, spaţiul permiţând acest lucru.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Pentru a atrage investitori trebuie să mergem noi, ca primărie şi consiliu local, în întâmpinarea acestora, prin prezentarea facilităţilor oraşului şi terenurilor disponibile pentru investiţii. Acest lucru se poate realiza prin înfiinţarea unui birou dedicat care să se ocupe de atragerea investitorilor. Pentru noi locuri de muncă în municipiul Târgu-Jiu, noi avem o soluţie aplicabilă imediat prin abordarea întreprinzătorilor mici şi mijlocii, unde, în urma unor facilităţi locale (impozite, taxe, concesionări etc.), pot să angajeze minim 2-3 persoane, în funcţie de dimensiunea afacerii.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Târgu-Jiul este vizitat de foarte puţini turişti în comparaţie cu alte oraşe mai mici sau mai slabe calitativ din punct de vedere cultural. Noi ar trebui să includem vizitarea operele lui Constantin Brâncuşi într-un circuit naţional, iar acest lucru se poate realiza prin colaborarea cu ONG-uri care promovează România sau cu touroperatori.Chiar în acest moment avem un grup de tineri în judeţul nostru, "Zig Zag în România", care ne promovează atât valorile locale, cât şi frumuseţile locului. Sunt sigur că Primăria Târgu-Jiu nu ştie mai nimic despre aceşti minunaţi tineri care promovează fiecare judeţ din România pe banii lor. În acest sens, noi, Partidul Mişcarea Liberală, avem un program cultural prezentat în detaliu pe www.gorj2020.ro.
La acest punct vrem să mai adăugam şi organizarea unui festival naţional cu muzică rock sau muzică electronică, într-o locaţie în aer liber. O superbă locaţie se află pe Dealul Târgului, unde peisajul este fantastic iar acea platformă permite realizarea unui festival de anvergură.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Sorin Stelian Torop (PRM)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Ambuteiaje la intersecţia străzilor 9 Mai cu N.Titulescu. Propunem semaforizarea sau introducerea unui sens giratoriu;
Perioade lungi de aşteptare la trecerea de cale ferată dinspre str. 9 Mai spre Ana Ipătescu şi în zona Traian. Pasaje rutiere subterane.
Parcări insuficiente. Achiziţia de la populaţie a terenurilor nefolosite, a caselor nelocuite şi transformarea în parcări sau spaţii de joacă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Crearea unui departament în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu din persoane cu experienţă în domeniul economic şi al antreprenoriatului, care să se ocupe de identificarea posibililor investitori, efectuarea de vizite la sediul acestora precum şi negocierea venirii în municipiul Târgu-Jiu;
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Crearea unui pachet atractiv pentru investitorul care înfiinţează minim 250 de locuri noi: teren gratuit, taxe şi impozite scăzute, subvenţii pentru achiziţie tehnologie, înfiinţarea de grădiniţe pentru copiii noilor angajaţi, susţinerea gratuită a unor cursuri de limbă română, engleză, germană, etc. pentru angajaţi, calificarea prin intermediul şcolilor profesionale din municipiul Târgu-Jiu a viitorilor angajaţi, etc.;
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Atragerea fondurilor europene cu ajutorul ONG-urilor din Târgu-Jiu, care au dovedit experienţă în acest domeniu, prin încheierea de convenţii de parteneriat, Primăria va pune la dispoziţia acestora, în mod gratuit, baza de date existentă la nivelul municipalităţii în vederea constituirii grupului ţintă al proiectului;
Organizarea lunară în parteneriat cu asociaţiile şi fundaţiile din municipiul Târgu-Jiu, al agenţiei locale a AJOFM Gorj, a 'Bursei locurilor de muncă';
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Sprijinirea mediului de afaceri local, dar şi a tinerilor pe perioada verii, prin subvenţionarea locurilor de muncă pentru tinerii care se angajează pe timpul vacanţelor şcolare. În prezent AJOFM Gorj oferă fiecărui angajator câte 250 lei/lună pentru fiecare tânăr angajat în perioada vacanţei de vară. Primăria va dubla această sumă;
Înfiinţarea de unităţi protejate prin care persoanele cu dizabilităţi să fie angajate.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Achiziţionarea unui autobuz decapotabil care să facă turul oraşului, dar şi vizitarea satului Hobiţa;
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Introducerea unui CARD al MUNICIPIULUI, pe care sa-l primească fiecare turist cazat în hotelurile şi pensiunile din Târgu-Jiu, care să ofere reduceri la diverşi comercianţi din municipiul Târgu-Jiu, la piese de teatru, spectacole etc.;
Obligativitatea agenţilor economici care operează pe Calea Eroilor de a dispune de suveniruri cu aspecte din judeţul Gorj care să fie produse de artiştii din municipiu;
Înfiinţarea unui serviciu de ghizi turistici cu ajutorul studenţilor etc.;
Facilitarea participării operatorilor de turism la târgurile de turism din ţară sau străinătate;
Înfiinţarea Muzeului Naţional "Constantin Brâncuşi".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Marius-Eremia Vlaicu-Popa (UNPR)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Problemele cu care se confrunta cetăţenii din municipiul Târgu-Jiu, în domeniul infrastructurii rutiere sunt: drumurile (străzile, aleile, trotuarele, curţile blocurilor, parcările dintre blocuri), sensurile giratorii, fluidizarea traficului şi parcările din zonele aglomerate şi frecventate des de cetăţeni. De aceea, vreau ca târgujienii să aibă străzi asfaltate, atât la capitolul carosabil, cât şi la trotuare. Pe străzile unde se va intra cu asfaltarea, se va face un studiu privind extinderea sau reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, lucrări ale furnizorilor de utilităţi (gaze, energie electrică, telecomunicaţii, internet), lucrări care vor avea prioritate şi vom asfalta ulterior.
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Voi introduce un program de reabilitare şi modernizare ale aleilor şi curţilor de bloc, a parcărilor dintre blocuri, în toate cartierele din toate zonele oraşului, pe fiecare stradă şi pe fiecare curte de bloc.Venim cu investiţii majore, iar eu personal mă voi asigura că lucrările sunt de calitate, durabile şi executate în termenul contractual. Doresc să amenajez două parcări supraterane, una în zona Pieţei Centrale, iar cealaltă în zona Debarcader.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Unul dintre punctele esenţiale ale dezvoltării oraşului nostru îl reprezintă dezvoltarea economică. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite pentru tinerii noştri, dar şi pentru cei care muncesc în străinătate şi vor să se reîntoarcă acasă, să lucreze şi să trăiască lângă familiile lor. Trebuie sa creăm locuri de muncă pentru activităţi productive. De aceea, cu experienţa acumulată în calitatea de Manager timp de 5 ani de zile al singurului Parc Industrial din Judeţul Gorj de la Bumbeşti-Jiu, doresc să înfiinţez două Parcuri Industriale în Municipiul Târgu-Jiu , unul într-o zonă verde (Greenfield) de minim 10 hectare de teren în care să avem toate utilităţile: alimentare cu apă, gaze, canalizare, telefonie, internet, etc, iar celălalt Parc Industrial, Tehnologic şi Ştiinţific în zona fostelor societăţi Rostramo sau Fabrica de Ţigarete - Parc Industrial de tip Brownfield - teren cu clădiri pe el, care trebuie reabilitate, prin accesare de fonduri europene, le decontaminăm şi le ecologizăm, apoi vom le vom dezvolta. Beneficiind de aceste terenuri, le putem oferi şi agenţilor economici care doresc să îşi amplaseze bazele de producţie în Târgu-Jiu, astfel vom asigura şi noi locuri de muncă.Mă voi prezenta în faţa târgujienilor şi a Consiliului Local cu o schemă de ajutor minimis care va trebui aprobată de Consiliul Local, oferim reduceri şi chiar scutirea de la plata impozitelor locale pe clădiri şi terenuri, pentru societăţile care investesc între 300.000 şi peste 1.000.000 de euro în oraşul nostru, dar care creează şi noi locuri de muncă prin investiţiile demarate.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. De asemenea, trebuie înfiinţată în organigrama Primăriei Municipiului Târgu-Jiu o Direcţie de Dezvoltare Economică, care să se ocupe şi de atragerea de investitori cât şi de fonduri europene.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Doresc să iniţiez şi să susţin ample proiecte de promovare turistică a Municipiului Târgu-Jiu, pe cele patru mari arii de interes: turism cultural, turism ecumenic, turism geografic şi turism rural/ecologic şi gastronomic.
Doresc sa introduc Municipiul Târgu-Jiu în circuite turistice naţionale şi internaţionale cu specific "turism de tranzit", turism cu specific gorjenesc/oltenesc sau "City break".
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Doresc sa lărgesc orizontul de interculturalitate prin stabilirea unor relaţii şi parteneriate cu oraşe din ţările Uniunii Europene, dar şi din afara acesteia, şi iniţierea schimburilor de experienţă şi expertiză în toate domeniile sociale, precum şi în sectorul administrativ.
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA TÂRGU JIU. Doresc sa creez facilităţi de tranzit şi fluidizare a traficului din oraş prin amenajarea de pistă pentru biciclete şi role, subvenţionarea transportului public pentru turişti.

sursa:  agerpres

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close