Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Dragnea: Dacă PSD iese pe locul doi la alegeri, mă retrag

Dragnea: Dacă PSD iese pe locul doi la alegeri, mă retrag

Dragnea: Dacă PSD iese pe locul doi la alegeri, mă retrag
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    31 Mai 2016   •   22:01

ALEGERI LOCALE 2016. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marți că se va retrage din funcție în cazul în care partidul se va clasa pe locul doi la alegerile locale din 5 iunie, dar s-a arătat convins că acest lucru nu va fi posibil, el subliniind că atât timp cât va „fi viu și liber” va rămâne liderul social-democraților.

ALEGERI LOCALE 2016. Dragnea a adăugat că, „în acea zi fierbinte de vineri”, în care s-a dat sentința din dosarul „Referendumul”, a anunțat că nu va pleca din fruntea PSD „pentru că exista posibilitatea, aproape certitudinea că o plecare a sa ar fi dus partidul într-o perioadă de lupte interne destul de puternice, ceea ce ar fi compromis puternic campania electorală”.

„Eu nu mi-am permis să fac așa ceva partidului și, cu toată supărarea și frustrarea, am rămas în această funcție și am anunțat un lucru firesc — după alegerile locale ne vom întâlni în același format — Comitetul Executiv Național — și vom stabili împreună calea de urmat, în funcție de rezultatele alegerilor. Dacă vom câștiga aceste alegeri locale, ar fi destul de dificil să explici că pleci după o victorie. Dacă rezultatul va fi prost, atunci înseamnă că decizia mea a fost greșită și o să plec. Rezultat prost înseamnă să fim pe locul doi la aceste alegeri. Când câștigi alegerile ești pe primul loc. Deci, dacă pierdem și ieșim pe locul doi, o să-mi dau demisia sigur, mă retrag. Dacă o să rămânem pe primul loc, o să decidem împreună”, a declarat Dragnea, la România TV.

El a arătat totuși că „sunt șanse mici” ca partidul să piardă alegerile locale. „Dacă sunt viu și liber, înseamnă că rămân președintele PSD”, a adăugat el.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close