Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Gabriela Firea şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei: Am buletin de București

Gabriela Firea şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei: Am buletin de București

Gabriela Firea şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei: Am buletin de București
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Apr 2016   •   12:29

Gabriela Firea și-a depus, miercuri, candidatura din partea PSD pentru Primăria Capitalei la Biroul Electoral Central, precizând că a strâns aproape 30.000 de semnături şi că are buletin de Bucureşti, chiar dacă locuieşte în Voluntari. 

Vicepreşedintele PSD a spus că îndeplineşte condiţiile legale privind candidatura la Capitală, pentru că are buletin de Bucureşti. 

"Am venit acum 25 de ani în Capitală, am venit pentru a învăţa, pentru a studia la facultate, am rămas pentru a-mi face o carieră în Bucureşti şi, de asemenea, pentru a-mi întemeia o familie. Am domiciliul în Capitală. (...) Soţul meu are buletin de Voluntari, eu am buletin de Capitală, aşa cum am avut de peste 20 de ani. (...) Înainte de orice căsătorie mi-am făcut primul buletin de Bucureşti când lucram la Radio Contact şi condiţia nu a fost aceea că m-am căsătorit pentru buletin de Bucureşti, potrivit unui celebru film. Erau fete care se căsătoreau pentru buletin, la mine nu a fost cazul", a arătat Firea, potrivit agerpres.ro

Firea a spus că principala problemă de care se va ocupa, în cazul în care va câștiga Primăria, va fi cea a traficului rutier.

”Aglomerația este inacceptabilă pentru anul 2016. E una din prioritățile programului meu. Dacă vrem o capitală aerisită, trebuie dezvoltat transportul public. 30% din autobuze sunt blocate în parcare”, a spus, miercuri, Firea, după depunerea candidaturii la Primăria București.

Întrebată dacă soţul său, Florentin Pandele, primar la Voluntari, va candida pentru un nou mandat, Gabriela Firea a spus că acesta nu a luat încă o decizie şi că, atunci când o va lua, o va anunţa el. 

Senatoarea PSD este primul candidat care își depune oficial candidatura pentru fotoliul de la Capitală.

Candidaţii PSD la primăriile de sector îşi vor depune candidaturile separat. 

Gabriela Firea s-a suspendat din funcția de purtător de cuvânt al PSD

Senatoarea Gabriela Firea a fost validată de conducere PSD drept candidat în cursa pentru Primăria Capitalei.

Conducerea PSD a validat săptămâna trecută şi candidaţii pentru sectoare. Astfel, pentru sectorul 1, candidatul este deputatul Dan Tudorache, iar pentru sectoarele 2 şi 3, actualii primari Neculai Onţanu şi Robert Negoiţă. La sectoarele 4, 5 şi 6 au fost desemnaţi Daniel Băluţă (primar interimar al sectorului 4), Daniel Florea şi Gabriel Mutu.

Citiți și Sondaj PSD: Firea 35%, Nicușor Dan 21%. Dacă Băsescu intră în joc, iese pe locul doi

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close