Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, a depus jurământul la Palatul Cotroceni
20 Mai 2016   •   14:05

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

„Vă felicit pentru preluarea cu mult curaj al acestui mandat. Dumneavoastră sunteți cunoscut multora prin faptul că v-ați implicat într-o chestiune a sistemului de sănătate din România când mulți își pierduseră speranțele. Ați reusit să rezolvați o problemă extrem de complicată”, a precizat președintele Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mai transmis lui Vlad Voiculescu că din postura de ministru al Sănătății are posibilitatea să corecteze problemele sistemice din domeniu.

Citiți și: Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul ministru al Sănătății

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de Ministru al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Vlad Vasile Voiculescu a fost propus, joi, de premierul Dacian Cioloş pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii.

În urmă cu trei zile, Vlad Voiculescu a acceptat propunerea premierului Dacian Cioloș de a prelua funcția de ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu a lucrat în ultimul an în calitate de Director de Cabinet al ministrului de Finanţe, Anca Dragu. Înainte de asta, el a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar.

Vlad Voiculescu este creatorul Magicamp, o tabără de vară destinată copiilor bolnavi de cancer. Este de asemenea personajul principal al "Rețelei citostaticelor", o rețea prin intermediul cărora bolnavilor de cancer li se aduceau din străinătate medicamentele care lipseau din România.

Patriciu Achimaş Cadariu şi-a prezentat pe 9 mai demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii. Ulterior, premierul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii.

Citiți și: Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor și inițiatorul unei tabere pentru copiii bolnavi de cancer. Portretul viitorului ministru al Sănătății

 

×
Parteneri
Atenție, români! Înșelătorie nouă în numele Poștei Române
x close