Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC
05 Iun 2016   •   12:12

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC. Trei dintre cei şase candidaţi care s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Miercurea Ciuc - Emil Buşe (PSD), Toke Ervin (PPMT) şi Marius Ţepeluş (PNL) au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la locurile de muncă din oraş, reabilitarea ştrandurilor cu apă minerală şi asigurarea accesului la evenimente culturale pentru comunitatea românească. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC AGERPRES: Aveţi un program pentru atragerea de investiţii şi creşterea numărului de locuri de muncă în oraş?    

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Emil Buşe (PSD): Pentru dezvoltarea durabilă a unui oraş, investiţiile trebuie să reprezinte o prioritate a autorităţilor locale. Consider că este deosebit de important ca, într-un orizont de timp scurt, să fie realizate următoarele: introducerea utilităţilor - alimentare cu apă, canalizare, alimentare curent electric, gaz metan şi asfaltare drum - în cartierul Szecseny, să fie finalizate lucrările de reabilitare la toate şcolile din Miercurea Ciuc, să fie identificat un investitor care să continue şi să finalizeze lucrările de construcţie la CsikiPlaza Mall, să se construiască un ansamblu de locuinţe sociale pentru persoanele cu o stare materială precară.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Toke Ervin (PPMT) : Da, avem în program înfiinţarea unei 'casa-incubator', prin care consiliul să asigure infrastructura pentru întreprinzătorii începători care vor să pună pe picioare o afacere şi astfel să asigure noi locuri de muncă. Dorim să acordăm tot sprijinul pentru înfiinţarea unui parc industrial, care ar avea ca scop atragerea de investitori şi înfiinţarea de noi locuri de muncă. Concepţia noastră este ca nivelul taxelor  şi impozitelor  locale să fie una stimulativă pentru investitori, şi nu una descurajantă.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Marius Ţepeluş (PNL): Pentru că echipa Partidului Naţional Liberal vrea să se implice într-un mod responsabil şi echilibrat, propune cetăţenilor din Miercurea Ciuc programul 'Parteneriatul pentru Miercurea Ciuc', program ce structurează viziunea candidatului pentru primăria municipiului şi a candidaţilor pentru consiliul local.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Dezvoltarea economică locală presupune creşterea competitivităţii economice a unei arii restrânse în scopul îmbunătăţirii viitorului economic al acesteia. Fiecare comunitate prezintă condiţii unice care favorizează sau frânează dezvoltarea economică. Aceste atribute locale stau la baza formulării strategiei de dezvoltare economică care este elaborată pentru a îmbunătăţi competitivitatea locală. Pentru punerea în practică a acestei strategii vom înfiinţa Biroul Local pentru Atragerea de Investiţii care va desfăşura, în principal, următoarele activităţi:
- identificarea oportunităţilor de investire de la nivel local şi realizarea unor proiecte de investiţii 'la cheie'
- informare cu privire la facilităţile acordate investitorilor - un exemplu fiind schemele de ajutor de stat instituite cu scopul de a susţine investiţii noi la nivel naţional
- sprijin pentru investitori în vederea obţinerii avizelor necesare, racordarea la utilităţi şi contractarea serviciilor suport necesare demarării activităţii
- stabilirea de parteneriate cu instituţii finanţatoare de la nivel european şi internaţional, camere de comerţ
- atragere de investiţii străine cu sprijinul ambasadelor României din străinătate
- acordarea de consultanţă/consiliere pentru companiile locale care doresc să se extindă la nivel naţional şi internaţional
- punerea la dispoziţia investitorilor a unui pachet de informaţii privind mediul de afaceri local mai consistent şi mai uşor de accesat prin crearea unei baze de date actualizate anual.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Vrem ca Miercurea Ciuc să constituie un centru regional de dezvoltare care să susţină producătorii locali, să-i consilieze pentru a le mări competitivitatea, creându-se astfel posibilitatea de a deveni atractivi pentru investitori şi de a crea noi locuri de muncă în toate sectoarele de activitate. Sporirea rolului tinerilor în acest demers este vitală, iar ca toate acestea să devină realitate vom stabili printr-o dezbatere publică serioasă priorităţile comunităţii, priorităţi ce vor fi asumate de toate forţele politice şi organizaţiile implicate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Este important să acordăm subvenţii stimulative şi reduceri de taxe locale pentru angajatorii de tineri şi de şomeri din Miercurea Ciuc, evident, în condiţiile premise de legislaţia în vigoare, la fel cum vom vota facilităţi pentru întreprinzători, pentru producătorii industriali sau agricoli, comercianţi sau prestatori de servicii, odată cu asigurarea infrastructurii necesare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Vom analiza oportunitatea creşterii şi consolidării bugetului oraşului prin emiterea de obligaţiuni municipale cu maturitate pe termen mediu şi lung, precum şi atragerea în continuare a fondurilor europene sau guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii locale, asigurându-se transparenţa în folosirea banului public prin punerea în practică a unui audit privat cu privire la cheltuielile bugetare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Vom iniţia şi dezvolta o platformă de dezbateri publice şi online, crearea unei reţele de tineri specialişti din comunitate şi nu numai, care să-şi pună energiile şi cunoştinţele în valoare pentru Miercurea Ciuc.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC AGERPRES: Cum aveţi de gând să îmbunătăţiţi posibilităţile de petrecere a timpul liber pentru locuitorii oraşului, cu precădere în timpul verii? În oraş există două ştranduri cu apă minerală nereabilitate, această resursă extrem de valoroasă fiind foarte puţin exploatată.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Emil Buşe (PSD): Cele două ştranduri din oraş trebuie să reprezinte nu numai un loc de petrecere al timpului liber pentru locuitorii urbei, ci trebuie să devină un punct de atracţie pentru turişti, recomandate fiind de calităţile curative ale apei. Motiv pentru care pot fi concesionate / date în administrare unui / unor investitori serioşi care să le modernizeze şi să le aducă la o stare de funcţionare civilizată.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Toke Ervin (PPMT): Dorim să reabilităm ştrandurile cu apă minerală aşa încât acestea să intre în circuitul turistic a zonei, vom acorda un accent mai mare pentru întreţinerea parcurilor şi a locurilor de joacă. Dorim exploatarea mai eficientă a instituţiilor culturale, în aşa fel încât în timpul verii să aibă loc tot mai multe evenimente culturale. Dorim să înfiibţăm un centru wellnes pe baza apei minerale din zonă.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Marius Ţepeluş (PNL): La momentul acesta sunt destul de puţine resursele de petrecere a timpului liber atât pentru tineri cât şi pentru populaţia matură a oraşului. Cele câteva terase din partea veche a oraşului, pistele fragmentate pentru biciclişti sau puţinele terenuri de tenis din oraş nefiind suficiente sau în totalitate atractive pentru practicanţi. Se impune o diversificare a ofertelor pe care municipiul le face locuitorilor săi, aşa încât discotecile, cafenelele tematice, mai multele locuri de practicare a sporturilor de vară să nu fie doar o dorinţă. Lipsesc, de asemenea, locurile de întâlnire pentru persoanele în vârstă, de altfel pentru categoriile defavorizate neexistând spaţii rezidenţiale potrivite.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC În ceea ce priveşte bazinele cu apă minerală, Băile Miercurea Ciuc tocmai au fost achiziţionate de către municipiu. Împreună cu cele de la Băile Jigodin trebuie să constituie obiectul unor proiecte de amenajare cu fonduri atrase. Următorul primar va trebui obligatoriu să aibă în vedere situaţia zonei lacului Şuta, cândva un loc de petrecere a timpului liber foarte apreciat de locuitorii Ciucului. Printr-un parteneriat cu comuna vecină, Leliceni, întreaga zonă trebuie redată activităţilor de divertisment şi petrecerii timpului liber.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Vom stimula turismul prin încurajarea, mediatizarea şi organizarea de competiţii în domeniul practicării zborului cu parapanta, îndeletnicire devenită tradiţională în zona Şumuleu Ciuc. De asemenea, refacerea traseelor montane şi deschiderea altora noi va constitui revigorarea turismului montan şi cabanier.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC AGERPRES: Cum veţi gestiona problema relaţiilor interetnice în oraş şi asigurarea accesului la evenimente culturale în limba română pentru comunitatea românească?

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Emil Buşe (PSD): Cultura şi arta nu au apartenenţă etnică. Însă e foarte adevărat că pentru comunitatea românească gama de evenimente culturale şi artistice este actualmente limitată. Ar fi necesar ca pe viitor să fie organizate mai multe evenimente culturale şi artistice în limba română. Spre exemplu, la zilele municipiului să fie invitaţi mai mulţi artişti români şi sunt convins că şi locuitorii de etnie maghiară ar participa cu plăcere şi ar aprecia acest lucru.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Toke Ervin (PPMT): Principiul nostru este: să respecţi semenii tăi pentru că la rândul tău şi tu să fii respectat. Dorim sa punem în practică principiul respectului reciproc.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Marius Ţepeluş (PNL): Oraşul în care trăim, Miercurea Ciuc, are şansa unei oaze de normalitate şi şansa unei comunităţi unite, un loc binecuvântat de Dumnezeu pentru maghiari şi români deopotrivă, un loc în care din ce în ce mai mulţi cetăţeni să se simtă acasă şi să îşi pună energiile în valoare pentru binele comunităţii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Ne vom preocupa ca imaginea municipiului nostru să fie aceea de loc în care cultura, identitatea şi multiculturalitatea sunt foarte preţuite. Ştacheta să fie ridicată foarte sus atât la nivelul organizării de evenimente de amploare, cât şi la cel al participării în diverse competiţii, concursuri, festivaluri. Sprijinirea organizaţiilor de profesionişti cât şi de amatori, a instituţiilor de cultură, a grupurilor de iniţiativă în domeniul cultural din oraşul nostru, astfel încât cultura să devină catalizator pentru creativitatea oamenilor din comunitate şi de promotor major al dialogului interetnic.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Vor trebui suplimentate bugetele pentru viaţa culturală a municipiului odată cu simplificarea depunerii de proiecte pentru promovarea tradiţiilor populare, obiceiurilor şi sărbătorilor tradiţionale specifice locuitorilor din zonă şi cu un accent suplimentar pus pe sărbătorile întregii comunităţi.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC În cuprinsul strategiei culturale a municipiului pentru perioada 2015 - 2020 am susţinut organizarea unui festival folcloric interetnic, la care să fie invitate ansambluri folclorice româneşti, maghiare, rome şi ale altor etnii din România, precum şi organizarea unui festival ce să poarte numele 'George Enescu - Bela Bartok', două mari personalităţi române şi maghiare care au fost şi buni prieteni şi la care să fie invitate să participe orchestrele de cameră din judeţul Harghita şi din alte judeţe.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC Am iniţiat organizarea de expoziţie fotografică cu fotografi renumiţi din România, care au surprins în imagini frumuseţile României, dar şi cu fotografi maghiari, care să expună fotografii cu zone reprezentative din Harghita sau cu imagini din Miercurea Ciuc.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 MIERCUREA CIUC La capitolul obiective turistice ale municipiului au fost incluse Muzeul Oltului şi Mureşului Superior şi catedrala ortodoxă, lăcaş pentru turism religios şi evenimente religioase, la fel cum în calendarul evenimentelor culturale au fost incluse ateliere meşteşugăreşti, tabere multiculturale (români, maghiari, romi etc.), iar pe partea de patrimoniu - restaurarea tuturor monumentelor româneşti şi maghiare, amplasarea unor busturi ale personalităţilor ambelor etnii.

sursa: agerpres

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close