ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI

06 Iun 2016   •   15:40
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI. Tudor Pendiuc, primar al Piteştiului timp de aproape 20 de ani (șase mandate), a fost învins la o diferenţă foarte mică în lupta pentru primăria Piteștiului de către fostul său adjunct Cornel Ionică, susţinut de PSD.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI. Diferenţa dintre cei doi este de peste 300 de voturi, arată numărătoarea paralelă realizată de PSD în Argeş.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI. Trimis în judecată pentru fapte de corupţie, Tudor Pendiuc, a candidat ca independent pentru al şaptelea mandat de primar al Piteştiului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI. Cornel Ionică a fost primarul interimar al Piteştiului în perioada în care Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv. Ionică este cunoscut în Argeș drept un fost apropiat al lui Tudor Pendiuc. Atunci când și-a anunțat candidatura, Cornel Ionică spunea că este o situație specială faptul că îl are contracandidat pe Tudor Pendiuc, o situație în care nu s-a gândit că s-ar putea afla vreodată.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI. „E o situaţie specială, o situaţie pe care nu mi-am dorit-o, nu am ascuns acest lucru. Nu este ceea ce trebuie în postura mea de candidat, pentru că niciodată nu aş fi crezut că voi candida împotriva domnului primar Tudor Pendiuc, cu care am avut o relaţie foarte bună, am în continuare o relaţie bună.”, afirma Cornel Ionică.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTITudor Pendiuc, primar în funcţie al municipiului Piteşti şi candidat independent pentru al şaptelea mandat consecutiv, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru continuitate. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PITEȘTI

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI"Am votat continuitatea şi continuarea dezvoltării europene a municipiului nostru. Am votat pentru ca nepoţii noştri, copiii noştri să se bucure şi să fie mândri de oraşul lor. Am votat pentru un viitor al municipiului nostru", a spus Pendiuc.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIEl s-a declarat optimist în ceea ce priveşte prezenţa la urne.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI"Eu sper că cetăţenii vor veni la vot pentru că de votul nostru, al tuturor, depinde viitorul nostru", a mai susţinut Tudor Pendiuc.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIPentru cine a votat Gerea

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIDeputatul Andrei Gerea, candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Piteşti, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru ca oraşul să-şi recapete strălucirea pe care a avut-o.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI"Este un moment important pentru Piteşti şi sper ca, începând de astăzi, oraşul să-şi recapete strălucirea de altădată, să-şi recapete forţa sa tradiţională. (...) Pentru asta am votat, ca oraşul să-şi recapete strălucirea. Îmi doresc să devină cu adevărat parte dintr-un circuit economic solid, să devină un oraş care să poată să ofere perspective locuitorilor săi, tinerilor în special, pentru că avem o tradiţie frumoasă şi trebuie să ne afirmăm ca atare", a spus Gerea.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIEl s-a arătat optimist în ceea ce priveşte desfăşurarea scrutinului fără incidente.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI "Sper să avem o zi liniştită din acest punct de vedere, până la urmă cred că este o chestie de civilizaţie", a mai spus candidatul ALDE.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PITEȘTI. Ce a votat candidatul PSD

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTICandidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Piteşti, viceprimarul Cornel Constantin Ionică, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru un oraş cu care cetăţenii să se mândrească.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI"Am votat cu speranţă de bine pentru piteşteni, cu gânduri bune, să fim aproape de oameni şi să ducem lucrurile bune până la capăt. Lucrurile începute şi altele care vor începe să fie în folosul oamenilor (...). Am votat pentru un oraş frumos, un oraş în plină dezvoltare, un oraş cu care să ne mândrim", a spus Ionică.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIEl a adăugat că şi-ar dori ca cetăţenii să meargă în număr cât mai mare la urne şi să voteze în cunoştinţă de cauză.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI"Aş vrea ca piteştenii să vină la vot într-un număr cât mai mare, pentru că de votul lor depinde viitorul oraşului. Este foarte bine dacă vor veni şi mai ales dacă vor vota cu cine doresc ei, dar în cunoştinţă de cauză, pentru că oraşul are nevoie de viziune, de dezvoltare, de viitor", a mai spus candidatul PSD.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PITEȘTI. Ce a ales candidatul PNL

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTINarcis Sofianu, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Piteşti, şi-a exprimat duminică speranţa că viitoarea administraţie locală va da dovadă de mai multă responsabilitate.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI"Sper să avem după acest vot o administraţie mai responsabilă şi mai decentă. Există viaţă şi după alegeri şi sper ca majoritatea celor care vor vota să fie cât mai puţin dezamăgiţi de cei pe care i-au ales", a declarat Sofianu la ieşirea din secţia de votare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIEl a adăugat că şi-ar dori ca numărul celor care merg la vot să fie cât mai mare, pentru ca aleşii locali să aibă o cât mai largă reprezentativitate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PITEȘTI. Câți argeșeni votează

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIAproape 540.000 de alegători sunt aşteptaţi în cele 520 de secţii de votare care vor fi deschise în judeţul Argeş pentru alegerile locale din 5 iunie.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIPotrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului Argeş, în listele electorale permanente sunt înscrişi 538.433 de alegători, dintre care 148.693 în municipiul Piteşti.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIAu fost tipărite 1.780.500 de buletine de vot, câte 593.500 pentru alegerea primarilor, consilierilor locali şi respectiv consilierilor judeţeni, numărul fiind cu 10% mai mare decât cel al alegătorilor din listele electorale permanente.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTI Pentru Consiliul Judeţean Argeş au fost înregistrate 10 candidaturi independente sau liste de candidaturi. La consiliile locale, cele mai multe candidaturi sunt la Curtea de Argeş (14), Rucăr (13), Piteşti (11), Câmpulung Muscel, Albeştii de Muscel, Buzoeşti şi Uda (câte 10), iar cele mai puţine la Hârtieşti, Râca, Ungheni şi Poienarii de Argeş (câte două).

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIÎn opt localităţi rurale din Argeş au fost înregistrate doar câte două candidaturi pentru funcţia de primar, iar 23 dintre cei 102 edili aleşi în judeţ la alegerile din anul 2012 nu mai candidează pentru un nou mandat.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIComunele în care s-au înregistrat doar două candidaturi sunt Cicăneşti, Ciomăgeşti, Hârtieşti, Izvoru, Poienarii de Argeş, Râca, Rociu şi Ungheni. La polul opus se află municipiile Piteşti şi Câmpulung Muscel, unde s-au înscris în cursa electorală câte 10 candidaţi la funcţia de primar.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIÎn cazul celor 23 de primari aleşi în 2012 care nu mai candidează pentru un nou mandat, şapte nu mai au dreptul de a fi aleşi în funcţii publice ca urmare a unor condamnări penale sau pe motive de incompatibilitate. În această situaţie se află edilii din comunele Albeştii de Muscel, Vultureşti, Budeasa, Stâlpeni, Uda şi Căteasca, precum şi de cel din municipiul Câmpulung Muscel.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTIProtecţia celor 103 birouri electorale de circumscripţie pentru zilele de 3 şi 4 iunie este asigurată de 210 poliţişti şi jandarmi, iar protecţia celor 520 de secţii de votare pentru zilele de 4 şi 5 iunie va fi asigurata de 1.040 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (poliţişti, jandarmi, pompieri şi angajaţi de la serviciile de permise, paşapoarte sau imigrări).

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA PITEȘTILa nivelul judeţului Argeş au fost constituite şi 119 echipe operative formate din poliţişti, care au acţionat în timpul campaniei electorale şi vor fi active inclusiv în ziua alegerilor, pentru verificarea tuturor sesizărilor şi pentru soluţionarea oricăror situaţii neprevăzute.

sursa: agerpres

 

Sursă: Agerpres
x close