Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Cine ia PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Cine ia PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Cine ia PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ
05 Iun 2016   •   11:31

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ Candidatul independent la Primăria Târgu Mureş Soos Zoltan a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a elaborat un plan de acţiune pentru tineret, în 10 puncte, pentru încurajarea tinerilor să rămână şi să se dezvolte acasă, unul dintre obiective fiind conceperea unui proiect pentru ca municipiul să devină Capitala Tineretului din România. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ 'Împreună cu tinerii vom conduce oraşul. Momentan, 70% dintre tineri îşi închipuie viaţa altundeva decât în Târgu Mureş, pentru că oraşul nu le asigură condiţii favorabile. Haideţi să schimbăm acest lucru. Am elaborat împreună cu tinerii Planul de acţiune pentru tineret, cu cele 10 propuneri, în scopul schimbării situaţiei actuale, iar pentru al 11-lea punct aştept propunerile voastre (...) Împreună vom aplica pentru titlul de Capitala Tineretului din România, pentru care apelul a fost publicat deja. La Timişoara se testează chiar acum programul, care se bazează pe experienţele proiectului Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului. În cazul în care pe 5 iunie voi câştiga alegerile locale, mă angajez ca într-o lună să elaborăm proiectul prin care, chiar dacă doar temporar, putem deveni Capitala Tineretului din România', a afirmat Soos Zoltan.

Candidatul independent a arătat că în planul de acţiune pentru tineret şi-a asumat că va crea o posibilitate de colaborare durabilă, în cadrul căreia să aibă loc întâlniri regulate, iar în acest fel conducerea oraşului nu va lua decizii fără ca opinia tinerilor să fie luată în considerare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ 'Vom elabora împreună o strategie pentru tineret, în care vom decide împreună ce este prioritar şi ce este pe plan secundar. Aş dori să închei cu tinerii un contract social, prin care fiecare parte ştie ce are de făcut şi prin asta putem privi dincolo de modul curent de gândire, limitat la cicluri de 4 ani. Vom crea un mecanism de bugetare participativă pentru tineret. Cu ajutorul acestuia putem sprijini tinerii care nu sunt membri ai unor organizaţii, şi care doresc să organizeze evenimente, au idei sau iniţiative bune, însă nu au fonduri suficiente. În alte oraşe acest proiect este deja funcţional. Şi tinerii noştri pot fi la fel de creativi ca şi ceilalţi', a afirmat Soos Zoltan.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ Candidatul i-a mai asigurat pe tineri că va crea un cadru pentru însuşirea unor cunoştinţe şi o formare extraşcolară, astfel încât să aibă acces la experienţe noi, de la cariera personală, până la abilităţile de comunicare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ În plan mai figurează crearea unor centre comunitare dedicate tinerilor, colaborarea cu oraşe din străinătate în care există reţele comunitare urbane, iar în acest scop, pe lângă finanţarea locală vor fi lansate aplicaţii pentru Fondurile Norvegiene, programul Erasmus + şi resursele Ministerului Tineretului şi Sportului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ 'Împreună vom alege terenuri urbane, pe care le vom converti conform nevoilor voastre. Aş dori ca tinerii să populeze spaţiile deschise ale oraşului şi să decidă pentru ce anume vor să le folosească, iar conducerea oraşului să îi sprijine în acest demers (...) Împreună vom forma o reţea de tineri voluntari în care vom implica şi organizaţiile care au ca activitate voluntariatul şi al căror scop este de a oferi asistenţă profesională. Voi sprijini ca tinerii să se poată implica în cât mai multe proiecte academice şi de mobilitate. Este important ca prin aceasta să aveţi posibilitatea de a vedea lumea, de a descoperi alte locuri şi de a cunoaşte alţi tineri, însă cel mai important este să vă întoarceţi acasă, iar cele văzute şi învăţate să le folosiţi aici în viaţa de zi cu zi. Pentru a realiza acest proiect, trebuie să fim parte a unor reţele ca de exemplu Serviciul European de Voluntariat sau Săptămâna Europeană a Tineretului', a subliniat Soos Zoltan.

El a precizat că va acorda atenţie sporită celor dezavantajaţi într-un anumit fel, că 'nimeni nu va fi lăsat în urmă' şi că în acest program de susţinere vor fi implicate şi organizaţiile neguvernamentale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Mesajul lui Florea

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ Candidatul independent la Primăria Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că trebuie preîntâmpinat valul politicilor naţionaliste, poziţiile radicale de dreapta şi atitudinea anti-europeană, iar aceste lucruri nu trebuie să privite cu detaşare sau prin prisma superficialităţii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ Florea a făcut referire la alegerile prezidenţiale din Austria, câştigate "la mustaţă" de candidatul ecologist, Alexander van der Bellen, în faţa candidatului de extremă-dreaptă, Norbert Hofer, arătând că aceste tendinţe radicale nu sunt spontane, ci se acumulează în timp.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ "Toate aceste situaţii se datorează exclusiv Uniunii Europene, Comisiei Europene - a incapacităţii acestora de a se preocupa serios asupra problemelor oamenilor. Astfel, un vis frumos poate eşua datorită superficialităţii şi a neprofesionalismului. Nu trebuie privită cu bucurie câştigarea bătăliilor "la mustaţă", ci trebuie preîntâmpinat valul politicilor naţionaliste şi radicale. Oamenii nu au dintr-o dată aceste tendinţe ci le-au acumulat în timp, în urma unor serii de măsuri care nu au fost filtrate prin realităţile şi prin caracteristicile particulare ale fiecărei ţări", a precizat Dorin Florea.

sursa: agerpres

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close