Antena 3 Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ

06 Iun 2016   •   16:41
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ. Candidatul independent Dorin Florea a câștigat în urma scrutinului de duminică al cincilea mandat la Primăria Târgu Mureș, numărătoarea paralelă efectuată de PNL evidențiind o diferență de circa 1.500 de voturi față de principalul său contracandidat, independentul Soos Zoltan.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ. 'Am candidat independent. Au fost niște alegeri care mă pun pe gânduri foarte serios. Știți foarte bine că eu am făcut întotdeauna campanie prin ceea ce am muncit în fața oamenilor. Trăim o perioadă de analizat. Am văzut lecții de ură, am văzut lecții de incitare la niște lucruri care pur și simplu nu cred că sunt normale pentru acest secol sau pentru caracteristicile unui om educat (...) Le mulțumesc celor care, ca întotdeauna, au fost alături de mine. E foarte simplu de analizat: să faci numai un îndemn la ură fără să fi demonstrat nimic, nimic, nimic. Emoții nu am, am doar când dau eu examenul, acum a dat populația', a declarat Dorin Florea, după finalizarea numărătorii paralele.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ. Candidatura lui Dorin Florea a fost susținută de cinci formațiuni politice — Partidul Național Liberal (PNL), Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), Partidului Național Democrat (PND), Partidul Social Român (PSRO) și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), în timp ce principalul său contracandidat, Sooz Zoltan, a fost susținut de UDMR, Partidul Civic Maghiar, Partidul Popular al Maghiarilor și o serie de organizații neguvernamentale.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘPrimarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupţie, ar putea câştiga un nou mandat, rezultatele parţiale clasându-l pe primul loc, cu peste 46% din voturi, urmat de independentul Soos Zoltan, care a obţinut peste 34% din voturi, scrie news.ro.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘReprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş au declarat, duminică, pentru AGERPRES, că sesizarea referitoare la faptul că o persoană ar fi intenţionat să voteze cu mai multe buletine de vot pentru primar, la secţia de votare numărul 4 din Târgu Mureş, nu se confirmă, iar situaţia creată s-a remediat deja.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘPotrivit IPJ Mureş, din verificări a rezultat că, din greşeală, două buletine de vot s-au lipit de cel înmânat unui cetăţean, iar acesta nu le-a utilizat şi le-a înmânat celor din secţia de votare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘDupă depunerea sesizării către Biroul Electoral de Circumscripţie numărul 1 Târgu Mureş, procesul electoral a fost suspendat timp de o jumătate de oră la secţia de votare numărul 4 din municipiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘSesizarea a fost depusă de PSD Mureş.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘAnunțul făcut de Dorin Florea

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘCandidatul independent la Primăria Târgu Mureş Soos Zoltan a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a elaborat un plan de acţiune pentru tineret, în 10 puncte, pentru încurajarea tinerilor să rămână şi să se dezvolte acasă, unul dintre obiective fiind conceperea unui proiect pentru ca municipiul să devină Capitala Tineretului din România. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ'Împreună cu tinerii vom conduce oraşul. Momentan, 70% dintre tineri îşi închipuie viaţa altundeva decât în Târgu Mureş, pentru că oraşul nu le asigură condiţii favorabile. Haideţi să schimbăm acest lucru. Am elaborat împreună cu tinerii Planul de acţiune pentru tineret, cu cele 10 propuneri, în scopul schimbării situaţiei actuale, iar pentru al 11-lea punct aştept propunerile voastre (...) Împreună vom aplica pentru titlul de Capitala Tineretului din România, pentru care apelul a fost publicat deja. La Timişoara se testează chiar acum programul, care se bazează pe experienţele proiectului Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului. În cazul în care pe 5 iunie voi câştiga alegerile locale, mă angajez ca într-o lună să elaborăm proiectul prin care, chiar dacă doar temporar, putem deveni Capitala Tineretului din România', a afirmat Soos Zoltan.

Candidatul independent a arătat că în planul de acţiune pentru tineret şi-a asumat că va crea o posibilitate de colaborare durabilă, în cadrul căreia să aibă loc întâlniri regulate, iar în acest fel conducerea oraşului nu va lua decizii fără ca opinia tinerilor să fie luată în considerare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ'Vom elabora împreună o strategie pentru tineret, în care vom decide împreună ce este prioritar şi ce este pe plan secundar. Aş dori să închei cu tinerii un contract social, prin care fiecare parte ştie ce are de făcut şi prin asta putem privi dincolo de modul curent de gândire, limitat la cicluri de 4 ani. Vom crea un mecanism de bugetare participativă pentru tineret. Cu ajutorul acestuia putem sprijini tinerii care nu sunt membri ai unor organizaţii, şi care doresc să organizeze evenimente, au idei sau iniţiative bune, însă nu au fonduri suficiente. În alte oraşe acest proiect este deja funcţional. Şi tinerii noştri pot fi la fel de creativi ca şi ceilalţi', a afirmat Soos Zoltan.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘCandidatul i-a mai asigurat pe tineri că va crea un cadru pentru însuşirea unor cunoştinţe şi o formare extraşcolară, astfel încât să aibă acces la experienţe noi, de la cariera personală, până la abilităţile de comunicare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘÎn plan mai figurează crearea unor centre comunitare dedicate tinerilor, colaborarea cu oraşe din străinătate în care există reţele comunitare urbane, iar în acest scop, pe lângă finanţarea locală vor fi lansate aplicaţii pentru Fondurile Norvegiene, programul Erasmus + şi resursele Ministerului Tineretului şi Sportului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ'Împreună vom alege terenuri urbane, pe care le vom converti conform nevoilor voastre. Aş dori ca tinerii să populeze spaţiile deschise ale oraşului şi să decidă pentru ce anume vor să le folosească, iar conducerea oraşului să îi sprijine în acest demers (...) Împreună vom forma o reţea de tineri voluntari în care vom implica şi organizaţiile care au ca activitate voluntariatul şi al căror scop este de a oferi asistenţă profesională. Voi sprijini ca tinerii să se poată implica în cât mai multe proiecte academice şi de mobilitate. Este important ca prin aceasta să aveţi posibilitatea de a vedea lumea, de a descoperi alte locuri şi de a cunoaşte alţi tineri, însă cel mai important este să vă întoarceţi acasă, iar cele văzute şi învăţate să le folosiţi aici în viaţa de zi cu zi. Pentru a realiza acest proiect, trebuie să fim parte a unor reţele ca de exemplu Serviciul European de Voluntariat sau Săptămâna Europeană a Tineretului', a subliniat Soos Zoltan.

El a precizat că va acorda atenţie sporită celor dezavantajaţi într-un anumit fel, că 'nimeni nu va fi lăsat în urmă' şi că în acest program de susţinere vor fi implicate şi organizaţiile neguvernamentale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TÂRGU MUREȘ. Mesajul lui Florea

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘCandidatul independent la Primăria Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că trebuie preîntâmpinat valul politicilor naţionaliste, poziţiile radicale de dreapta şi atitudinea anti-europeană, iar aceste lucruri nu trebuie să privite cu detaşare sau prin prisma superficialităţii.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘFlorea a făcut referire la alegerile prezidenţiale din Austria, câştigate "la mustaţă" de candidatul ecologist, Alexander van der Bellen, în faţa candidatului de extremă-dreaptă, Norbert Hofer, arătând că aceste tendinţe radicale nu sunt spontane, ci se acumulează în timp.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ"Toate aceste situaţii se datorează exclusiv Uniunii Europene, Comisiei Europene - a incapacităţii acestora de a se preocupa serios asupra problemelor oamenilor. Astfel, un vis frumos poate eşua datorită superficialităţii şi a neprofesionalismului. Nu trebuie privită cu bucurie câştigarea bătăliilor "la mustaţă", ci trebuie preîntâmpinat valul politicilor naţionaliste şi radicale. Oamenii nu au dintr-o dată aceste tendinţe ci le-au acumulat în timp, în urma unor serii de măsuri care nu au fost filtrate prin realităţile şi prin caracteristicile particulare ale fiecărei ţări", a precizat Dorin Florea.

sursa: agerpres

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close