Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA
05 Iun 2016   •   11:38

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Nouă candidaţi la Primăria municipiului Timişoara au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la priorităţile imediate ale oraşului şi proiectele pentru perspectiva medie şi lungă. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Întrebările AGERPRES: 1. Ce consideraţi prioritar pentru Timişoara? 2. Ce consideraţi că îi lipseşte Timişoarei într-o perspectivă medie/mai îndepărtată? 3. Cu ce proiecte/idei noi veniţi pentru oraş, pentru cetăţeni şi în ce fel le veţi rezolva?

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Florin Bîrsăşteanu (PSD)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Înainte de proiectele gigantice, Timişoara trebuie să-şi propună un obiectiv de primă importanţă: creşterea calităţii vieţii, care este legată de nivelul de curăţenie, de eliminarea prafului omniprezent, de starea zonelor verzi, de transportul în comun sau de buna funcţionare a serviciilor de alimentare cu apă, gaz, canalizare, sau de starea infrastructurii medicale şi educaţionale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Dincolo de grija faţă de centrul oraşului, trebuie să ne îngrijim de zonele din cartiere, de zonele aferente curţilor din spatele blocurilor, acolo unde este necesar să realizăm noi zone de parcaje multifuncţionale, locuri de joacă şi mini-parcuri, prin reabilitarea zonelor de garaje insalubre şi învechite.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Bugetele dedicate culturii locale vor fi considerate investiţii în viitorul oraşului, nu doar un robinet de bani la care sunt legaţi discreţionar abonaţii primăriei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Înfiinţarea unui Centru de Proiecte Culturale este o prioritate a oraşului, mai ales în perspectiva câştigării competiţiei pentru nominalizarea Timişoarei ca viitoare Capitală Culturală Europeană 2021.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Trebuie închis inelul de circulaţie exterior al oraşului, o soluţie alternativă la lipsa centurii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Sănătatea şi Educaţia sunt cele două domenii pe care orice guvernare locală trebuie să le prioritizeze, pentru că în ele se găsesc condiţiile pentru dezvoltarea şi viaţa armonioasă a tuturor timişorenilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Transparenţa şi lucrul în echipă vor fi reintroduse în Primăria Timişoara, realizarea proiectelor se va baza pe experţi şi pe consultarea cu comunitatea, cu Consiliile consultative de cartier, cu organizaţiile societăţii civile şi cu cele ale mediului profesional local.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Este necesară crearea unui Centru pentru Administrarea Integrată a Serviciilor Sociale, în care să se eficientizeze relaţia cu prestatorii licenţiaţi de servicii sociale locale, inclusiv relaţia partenerială a acestora cu Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară. Este vitală pentru Timişoara construirea unui Cămin pentru bătrâni suficient de spaţios, modern şi adaptat nevoilor locale', spune Florin Bîrsăşteanu.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişoara nu are o viziune de dezvoltare coerentă pe termen mediu şi lung, adaptată tendinţelor din oraşele Europei Centrale, conexă candidaturii oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeana 2021'.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Proiecte realizate din buget propriu şi credite, dar şi din parteneriate public-private pentru finalizarea şi dotarea noului Spital de Copii, realizarea a minimum 100 de apartamente pentru tinerii căsătoriţi, realizarea unui cămin de bătrâni, reamenajarea zonelor adiacente curţilor interioare ale imobilelor de tip condominiu, blocuri construite şi nereamenajate de zeci de ani'.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Ilarie Bordeaşu (ALDE)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişorenii sunt incorect trataţi prin condiţiile de viaţă pe care le oferă administraţia locală. Timişorenii din cartiere încă au parcuri sălbatice şi neîngrijite, şcoli şi grădiniţe cu iarbă necosită, trotuare sparte, străzi şi parcări neasfaltate, pline de praf, mizerie.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Aceste lucruri sunt într-o mare contradicţie cu ceea ce se întâmplă în centrul oraşului, unde se investesc milioane de euro în parcuri, spaţii verzi, infrastructură pietonală şi rutieră. Timişoara are un buget suficient de mare pentru ca amenajările în spaţiul administrat de primărie să fie echilibrate, unitare şi la fel pentru toţi locuitorii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişoara are mari probleme de trafic din cauza lipsei centurii de ocolire. Este un obiectiv care nu ţine doar de administraţia locală, fiind mai ales în sarcina Ministerului Transporturilor, dar un primar trebuie să colaboreze cu autorităţile centrale, să îşi facă cunoscute problemele locale care trebuie preluate de cei din capitală, prin orice mijloace. Voi insista până la rezolvare pentru ca Timişoara să beneficieze de acele proiecte de infrastructură rutieră care vor relaxa traficul şi vor conecta oraşul cu reţelele de autostrăzi europene.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Mai cred că Timişoarei îi lipsesc evenimentele de anvergură internaţională. Nu putem organiza concerte de zeci de mii de persoane, pentru că nu avem o locaţie care să facă acest lucru posibil. Trebuie să finalizăm de urgenţă o sală polivalentă mare, trebuie să stabilim cum abordăm subiectul unui stadion care pe lângă evenimente artistice mari să poată susţine şi evenimente sportive.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Ceea ce cred că îi lipseşte de foarte mult timp acestui oraş este dialogul cu cetăţeanul şi colaborarea colegială, fără patimă, între primar şi consilieri, indiferent de apartenenţa politică.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Petrică Folică (PND)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Efectuarea unui audit extern financiar, administrativ şi juridic, la preluarea mandatului de primar. După 26 de ani, timişorenii au dreptul să fie informaţi cum a fost cheltuit bugetul local şi cum s-a ajuns ca peste 300 de terenuri din patrimoniul lor să fie înstrăinate gratuit.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Publicarea tuturor contractelor încheiate de Primărie, pentru a exista transparenţă totală privind administraţia bugetului şi a patrimoniului timişorenilor, reducerea cheltuielilor de întreţinere pentru populaţie prin eficientizarea sistemului centralizat de încălzire a oraşului, restructurând S.C. Colterm S.A. şi eliminarea pierderilor societăţii; eliminarea taxei pentru apa pluvială de către S.C. Aquatim S.A., fluidizarea circulaţiei şi eliminarea traficului greu din zonele centrale prin finalizarea de urgenţă a inelului IV de circulaţie urbană şi încheierea acestuia prin două traversări peste Canalul Bega; parcările din interiorul oraşului care sunt proprietatea supermarketurilor vor fi deschise pe timpul nopţii, pentru ca locatarii din zonele respective să le poată folosi după închiderea programului, iar în schimb agenţii economici vor beneficia de facilităţi.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Recuperarea patrimoniului timişorenilor înstrăinat nejustificat şi referendum local pentru anularea H.G. care a permis înstrăinarea gratuită a patrimoniului local; rezolvarea situaţiei juridice a obiectivelor de învăţământ şi sanitare, astfel încât primăria să nu mai plătească chirie către privaţi; depolitizarea şi eficientizarea societăţilor comerciale ale Primăriei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Propun un proiect avantajos pentru asociaţiile de proprietari de blocuri şi pentru solicitanţii de locuinţe sociale. Asociaţiile de proprietari pot încheia o înţelegere cu primăria, care să prevadă reabilitarea termică a blocurilor de către societatea de construcţii a primăriei, la schimb cu cedarea părţilor comune ale blocurilor şi construirea de mansarde care vor fi utilizate ca locuinţe sociale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Dezvoltarea parteneriatelor între administraţia locală, universităţi şi mediul de afaceri, înfiinţarea în primărie a unui departament dedicat mediului de afaceri, eficientizarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară - Zona Metropolitană Timişoara, prin atragerea de personal cu expertiză în scrierea şi implementarea de proiecte cu finanţare europeană.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Înfiinţarea Muzeului Revoluţiei Anticomuniste din Timişoara, un atu pentru obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană', afirmă Petrică Folică.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Molnar Zsolt (UDMR)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Decongestionarea traficului din oraş este elementul cu cel mai mare impact asupra confortului vieţii cotidiene. Voi aborda problema pe mai multe paliere: eliminarea punctelor de congestie, eficientizarea transportului în public, dezvoltarea reţelei de benzi de biciclete. Trebuie să reparăm toate drumurile şi trotuarele. Motoul meu este: 'neted, sub orice pantof sau roată'.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Reabilitarea centrului istoric trebuie să cuprindă şi reabilitarea urgentă faţadelor clădirilor istorice. Însă trebuie să ocupăm şi de probleme urgente ale oamenilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Finanţarea ONG-urilor sociale şi asigurarea funcţionării serviciilor sociale este un subiect ce necesită soluţii imediate. Şi evident, proiectul de Capitală Culturală 2021 trebuie dus la bun sfârşit, pentru că acesta este o oportunitate de dezvoltare pentru întreg oraşul nostru', spune candidatul UDMR la Primăria Timişoarei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişoara trebuie să redevină acel oraş deschis, modern şi primitor, cu care ne putem mândri. Trebuie să reuşim să coagulăm toate forţele intelectuale şi economice ale oraşului într-o viziune comună. Voi propune înfiinţarea Consiliului pentru Dezvoltare, care va cuprinde intelectualii şi conducătorii economici ai oraşului, pentru a elabora această viziune. O viziune care să poată oferi acel consens politic care lipseşte foarte mult Timişoarei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Mă voi concentra de la început pe debirocratizarea primăriei şi pe introducerea administraţiei electronice. Voi implementa un sistem electronic prin care orice cetăţean va putea să îşi rezolve problemele la primărie prin telefonul mobil. Tehnologia de azi ne oferă foarte multe posibilităţi şi trebuie să le utilizăm pentru a uşura viaţa cotidiană a oamenilor. Propun ca Primăria Timişoara să devină prima 'primărie verde' din România, avem posibilitatea să facem achiziţii publice 'verzi' şi putem să eliminăm foarte multă hârtie din circuitul administrativ.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Avem mult de lucrat şi la implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor la nivel autorităţii locale, de aceea propun un sistem eficient de consultări publice şi introducerea bugetării participative la nivelul primăriei. Astfel, cetăţenii vor avea posibilitatea să decidă asupra proiectelor de investiţii ale primăriei şi alocarea bugetară atribuită acestor proiecte.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Şi nu în ultimul rând, îmi doresc ca primăria să se implice mai mult în ajutarea tinerilor, să îi susţină în întemeierea unei familii. Voi demara programe de locuinţe sociale pentru tineri şi un sistem de creare de cămine pentru tinerele familii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Adrian Orza (independent)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Elaborarea proiectelor care să fie depuse pentru actualul exerciţiu bugetar de finanţare UE, iar acest portofoliu de proiecte trebuie să atingă toate liniile de finanţare. De asemenea, o prioritate ar fi reluarea comunicării cu cetăţenii, din prima zi de mandat.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişoarei îi lipseşte capacitatea de a reuni toate energiile în susţinerea proiectelor oraşului. Doar prin dialog şi înlăturarea politicianismului din abordarea administrativă se poate face aceasta, împreună cu implicarea totală a societăţii timişorene.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Punerea în aplicare a 'Strategiei de dezvoltare a zonei Timişoara' şi a celorlalte strategii pe domenii, aşa cum a fost proiectul 'Timişoara Vision 2030''.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Ion Răducanu (UNPR)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Prioritatea Timişoarei este că trebuie eliminat pericolul de îmbolnăvire a cetăţenilor datorate emisiilor de compuşi volatili degajaţi în urma procesului de producţie a anvelopelor de la SC Continental. Trebuie dispusă efectuarea unei expertize de profil de către un laborator recunoscut pe plan internaţional, pentru a stabili şi prezenta adevărul.

Dacă rezultatele expertizei vor arăta că fabrica nu poate funcţiona în nicio ţară UE, atunci se va impune relocarea.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. O altă problemă este amenajarea cartierului Kuncz, iar primarul trebuie să solicite efectuarea planului cadastral, să dea oamenilor terenul în folosinţă, să întabuleze construcţiile pe parcelele de teren aferente, să dispună eliberarea cărţilor de identitate pe reşedinţele devenite legale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Trebuie refăcute faţadele clădirilor din proprietatea primăriei, aflate în zona Fabric, pentru eliminarea focarelor de infecţie şi a cuiburilor de infractori, domiciliaţi ilegal.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Un concept European de dezvoltare - metropolă sectorizată compusă din cartiere-oraş, care vor progresa uniform în conexiune cu comunele periurbane (ulterior absorbite) şi cu posibilitatea extinderii spre Arad; centură cu patru benzi şi închiderea inelelor de circulaţie; bulevard între Gara de Nord şi de Est, cu legătură la centură şi la autostradă; centru civic, comercial, cultural, social, după mutarea liniei de cale ferată care segmentează oraşul; Penitenciarul Timişoara relocat în afara oraşului; Spital municipal nou; Cămin de bătrâni cu 500 de locuri; Construirea a 800 de locuinţe sociale; Sală multifuncţională cu 5.000 de locuri', punctează candidatul UNPR, Ion Răducanu.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Solicit audit la toate structurile societăţilor comerciale, regiilor şi direcţiilor primăriei, programe de redresare; contracte de management pentru noii directori. Dispun verificarea retrocedărilor de imobile în care funcţionau sau funcţionează şcoli, spitale, instituţii ale administraţiei publice şi acolo unde constat nereguli formulez plângeri penale. Dispun impozitarea legală a tuturor 'palatelor' din Timişoara care sunt neterminate. Iniţiez, împreună cu factorii interesaţi, constituirea unei societăţi pe acţiuni care să creeze un alt club de fotbal Politehnica.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Nicolae Robu (PNL)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişoara are două mari priorităţi imediate, şi anume, pregătirea proiectelor de investiţii majore pentru obţinerea de noi fonduri europene şi obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. Lucrăm intens acum la aceste două obiective de care depinde dezvoltarea oraşului în anii următori. Sigur că prioritare sunt şi lărgirea pasajelor Jiul şi Popa Şapcă, la care lucrăm deja, pasajul de la Solventul pe care îl vom începe curând, modernizarea arterelor de intrare în oraş, la care deja lucrăm, realizarea de noi parcări, reabilitări de spitale (terminăm investiţia de la Spitalul Municipal şi începem noi lucrări la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş').

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Educaţia şi Sănătatea rămân domenii prioritare şi vom continua investiţiile masive în grădiniţe, şcoli, spitale, cabinete medicale şcolare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişoara este oraşul de avangardă al României, pentru că a reuşit întotdeauna, prin forţe proprii, neavând niciodată o susţinere reală de la Bucureşti. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu vrem să fim favorizaţi la investiţii, cum au fost mereu alte oraşe, dar vrem să fim trataţi corect, aşa cum merităm. Noi, timişorenii, considerăm că lipseşte o abordare corectă faţă de noi, în alocarea fondurilor de la Bucureşti, care nu se face după criterii clare, transparente, printr-o competiţie deschisă.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. La Compania Naţională de Investiţii avem proiecte, documentaţii complete depuse de ani de zile pentru bazine de înot, terenuri şi săli de sport, dar întotdeauna s-au alocat fonduri pentru alte oraşe. Am trimis documentaţiile pentru construirea de creşe şi ... nimic.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Ştim cu toţii că Timişoarei îi lipsesc marile obiective care depind de Bucureşti: şoseaua de centură completă, un spital regional, relocarea penitenciarului în afara oraşului, relocarea liniilor de cale ferată, modernizarea Gării de Nord, schimbul de teren pentru Pădurea Verde, transferul Spitalului Militar şi a altor obiective dezafectate ale armatei, obiective care nu au fost niciodată prioritare pentru vreun Guvern al României. Păi atunci, hai să descentralizăm tot şi facem noi în plan local ce e de făcut, pentru că ştim ce trebuie.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Revenind la ce ne lipseşte, la infrastructură stăm foarte bine, suntem la final cu dotarea tuturor străzilor din oraş cu reţele de utilităţi. Mai avem de lucru la drumuri, la inelele şi pasajele rutiere, la realizarea de noi locuri de parcare, completarea reţelei de piste de biciclete, locuri de recreere, locuinţe pentru tineri. Ştim ce avem de făcut şi lucrăm deja la toate aceste obiective necesare pentru comunitatea locală.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. În Strategia de Dezvoltare avem foarte multe proiecte noi, vreo 200 ale Primăriei, pentru care vom accesa fonduri europene. Menţionez proiectele: Cetate 2 (reabilitare în zona istorică Cetate), Corso - reabilitarea complexului interbelic, Michelangelo 2, modernizarea şi extinderea liniilor de tramvai (pe arterele Cetăţii, Bogdăneştilor, Calea Buziaşului, Stan Vidrighin, A. Imbroane, Ana Ipătescu, Drubeta, Ardealul, Slavici, Polonă etc.), înnoirea flotei de transport public (2016-2020) prin achiziţia a 15 tramvaie noi, 15 troleibuze şi 10 autobuze, noi vaporaşe, extinderi de reţele de troleibuz (noul cartier Ovidiu Balea, spre localităţile periurbane Giroc, Urseni, Moşniţa Nouă), noi mari parcări terane, reabilitarea Parcului Botanic şi multe, multe altele. Practic, nu există niciun domeniu pentru care să nu avem câteva noi proiecte.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Simona - Gabriela Tiriteu (Partidul Blocul Unităţii Naţionale)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA.  Vânzarea către actualii proprietari de case a terenului pe care se află acestea, a curţii şi a grădinilor pentru care plătesc în prezent chirie, la preţul de 1 euro pe metru pătrat. Este vorba de terenuri aflate în proprietatea primăriei, pe care, de-a lungul timpului au fost construite case de locuit, în cartiere periferice ale oraşului, Freidorf, Ronaţ, Kuncz. Nu este firesc să existe doi proprietari la aceeaşi adresă, respectiv, primăria care deţine terenul şi timişoreanul care deţine casa de locuit.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. O altă prioritate este creşterea posibilităţilor de parcare în jurul pieţelor din Timişoara. E de presupus că au fost interese ca posibilii cumpărători să meargă la supermarketuri, nu la pieţe, din cauza locurilor de parcare insuficiente. Rezolvarea rapidă se poate face, în primă instanţă, prin modificarea semnelor de circulaţie', spune candidata Partidului BUN.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Timişoarei îi lipseşte un spital public modern, curat şi bine deservit de personal medical plătit corespunzător. Voi readuce în programul de priorităţi finalizarea investiţiei 'Spitalul Municipal' din Calea Torontalului, prin parteneriat public-privat, care a rămas în stadiul de vorbe. Nu este normal ca secţii speciale să-şi desfăşoare activitatea în clădiri insalubre, de pe vremea turcilor, improprii actului medical, dispersate la mai multe adrese din oraş. În acest proiect este necesară şi implicarea Ministerului Sănătăţii, dar dacă există voinţă, poate fi terminat în doi-trei ani.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Fluidizarea circulaţiei, prin construcţia unui pod sau pasaj (se va adopta varianta cea mai ieftină) în zona Ronaţ - Freidorf. Primarii de până acum nu s-au gândit să aloce două - trei milioane de euro pentru construirea unui singur pod sau pasaj care ar fi putut fluidiza circulaţia, devenită sufocantă aproape tot timpul zilei.

Locuinţele sunt o problemă pentru mulţi dintre timişoreni, iar primăria are mii de cereri nesoluţionate. Este clar că fondul de locuinţe sociale aflate la dispoziţia primăriei pentru a fi oferite spre închiriere trebuie mărit chiar prin cumpărare de pe piaţa imobiliară. Mă angajez că voi construi 2.000 de locuinţe sociale şi 3.000 de locuinţe pentru tineri, la care chiria va fi de 150 de lei pe lună'.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Cosmin Florin Trif (PPUSL)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. La capitolul 'Venituri', urmăresc cheltuirea organizată şi chibzuită a banului public, dar şi mărirea veniturilor la bugetul consolidat la primăriei. Punerea în evidenţă a turismului, care este un factor şi pol de dezvoltare şi care poate aduce venituri substanţiale la buget.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Pentru 'Învăţământ', susţin investirea în educaţie prin reabilitarea şcolilor, a grădiniţelor şi a spaţiilor adiacente acestora; crearea de spaţii şi terenuri sportive cu acces liber pentru copii şi cetăţeni; crearea unui Club Cultural într-un spaţiu al primăriei, unde să punem la dispoziţia tuturor copiilor diverse instrumente pentru promovarea talentelor acestora.

Investirea în Sănătate, prin administrarea eficientă a spitalelor şi prin alocări bugetare pentru reabilitarea spaţiilor de tratare', afirmă Trif.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Rezolvarea problemei locurilor de parcare prin crearea unor noi spaţii de parcare în zona centrală, dar şi crearea unui sistem de parcări la intrările mari din oraş, interconectate cu transportul în comun şi cu sistemul de biciclete, toate având ca scop încurajarea şi oferirea populaţiei a mai multor variante de transport.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Pe partea de Infrastructură, Timişoara are o particularitate aparte, este împărţită în trei părţi, de Canalul Bega şi de calea ferată. Ca urmare, este necesară investiţia în două pasaje supraterane pe str. Enric Baader şi pe str. Gheorghe Adam şi montarea de panouri fonoabsorbante pe toată lungimea căii ferate în zonele traversate în oraş.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Canalul Bega trebuie modernizat prin realizarea unui proiect de amenajare 'tematică' a malurilor, între Podul Badea Cârţan şi Podul Iosefin, care să conţină spaţii de servicii şi agrement, terase şi restaurante suspendate. Toate acestea să ofere o diversitate tematică atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. Construirea unui centru dedicat exclusiv evenimentelor de amploare, în proximitatea oraşului. Este nevoie de hale închise pentru pieţele agroalimentare, dar şi de organizarea şi sprijinirea de evenimente sportive la nivel local cât şi internaţional (ciclism, atletism, caiac, baschet, şah etc.) de către municipalitate, printr-un program ferm şi bine definit, care încurajează sportul în rândul cetăţenilor, indiferent de vârsta acestora.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. De asemenea, alocarea unui sediu administrativ pentru crearea Casei Consulatelor, care să cuprindă un birou unic de reprezentare aferent fiecărui consulat din Timişoara, cât şi o sală de evenimente, iar la sfârşit de săptămână, transport gratuit pentru turişti şi cetăţeni.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 TIMIȘOARA. De asemenea, susţin integrarea unui soft informatic comun, cu ANAF Timişoara, prin care orice contribuabil să poată solicita date şi certificate fiscale (fizic şi online) dintr-un singur punct pentru ambele instituţii, precum şi înfiinţarea unui call-center şi a unui birou unic de informaţii, pentru reducerea deficienţelor birocratice.

sursa: agerpres

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close