Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Sorin Oprescu le răspunde candidaților din platoul ”Sinteza Zilei”. Mesaj surprinzător al fostului Primar General

Sorin Oprescu le răspunde candidaților din platoul ”Sinteza Zilei”. Mesaj surprinzător al fostului Primar General

Sorin Oprescu le răspunde candidaților din platoul ”Sinteza Zilei”. Mesaj surprinzător al fostului Primar General
23 Mai 2016   •   22:57

Sorin Oprescu, fostul Primar General, a intervenit în dezbaterea de la ”Sinteza Zilei”, acolo unde au fost invitați cei mai importanți candidați pentru Primăria Capitalei, dorind să facă o serie de precizări privind sistemul sanitar.

Am o singură certitudine. Că am fost cel mai bun Primar dintre chirurgi și cel mai bun chirurg dintre Primarii Generali. Prin ordonanța dată de Guvernul Tăriceanu în 2008, spitalele trec în administrarea PMB. În scurt timp, două sunt desființate. În 2009 – 2011, Consiliul General a aprobat suma de 76 de milioane de euro. Spitalul Gomoiu este terminat din septembrie, mă refer la construcția fizică, rămâne ca viitorul Consiliu să fie de acord cu utilarea lui. Multe din cele spuse în emisiune sunt deformate. Sunt convins că domnul Predoiu știe că an de an s-au făcut indicatorii de performanță și s-au urmărit tot timpul. Spitalul Gomoiu e primul spital care apare, după 26 de ani de la momentul 1989. Se dorea a fi al doilea spital de urgență pentru copii. Și cei care vor veni vor fi aleși de cetățeni, se vor apleca asupra acestor lucruri” a spus Sorin Oprescu.

Cred că ați observat că atunci când se face referire la activitatea dumneavoastră, când se vorbește de lucrurile pozitive, liberalii spun că ați fost și al lor, că ați candidat din partea USL. Până la urmă al cui ați fost?” a întrebat Gabriela Firea.

Al lui mama și al lui tata” a răspuns Sorin Oprescu.

Cătălin Predoiu, candidatul PNL i-a reproșat fostului primar că a rămas dator cu multe explicații.

Cu tot respectul, mie nu îmi arde de glumițe. În spitale situația nu e tocmai în regulă. Am ridicat o întrebare legitimă. Dacă a fost Primăria Capitalei informată de infecțiile intraspitalicești? Încă nu știm multe lucruri. Nu știm ce s-a întâmplat la Maternitatea Giulești, nu știm de ce la licitații câștigau doar anumite firme, nu știm de ce nu se face lumină. Am pus întrebări legitime, intenția mea nu e să atac la persoană. Domnule Oprescu, din punct de vedere politic, tata și mama dumneavoastră a fost PSD-ul” crede Cătălin Predoiu.

Răspunsul lui Sorin Oprescu a fost unul simplu, iar la final a ținut să le transmită un mesaj candidaților:

Problema este foarte simplă. Dacă faci ceva, ce interes ai, dacă nu, de ce nu. De aia am și început discuția, nu sunt într-o poziție să atac pe cineva. Ideea este foarte clară. Lucrurile s-au desfășurat într-o normalitate. Ce ați spus sunt informații deformate, probabil din cauza acestei campanii. Eu vă urez succes și să faceți mai mult decât a făcut Oprescu” a conchis fostul primar al Capitalei.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close