Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Oprescu se pregătește pentru o nouă candidatură

Oprescu se pregătește pentru o nouă candidatură

Oprescu se pregătește pentru o nouă candidatură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Apr 2016   •   17:04

ALEGERI LOCALE 2016. Lovitură de teatru pe scena politică bucureșteană. Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu s-ar pregăti pentru a ataca din nou fotoliul cel mai de seamă din administrația locală bucureșteană, informează Libertatea.ro.

Ziarul amintit publică liste deja tipărite și pregătite să fie umplute cu numele celor care vor semna pentru candidatura ca independent a lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, așa cum se vede în fotografie.

În cazul în care această informație se verifică, Sorin Oprescu ar mai avea doar trei zile pentru a se înscrie oficial în cursa pentru Primărie. 

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.

Guvernul a alocat pentru desfăşurarea alegerilor locale suma de 350 milioane de lei

Guvernul a decis că alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie.

Dosarul lui Sorin Oprescu

Pe 7 septembrie, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului. 

În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Citiţi şi Sorin Oprescu, interceptat pe holurile DNA. Vezi referatul procurorilor

DNA strică planurile partidelor pentru alegerile locale


 

×
Parteneri
Gata cu amenzile! Apelul celui mai cunoscut polițist român de pe TikTok
x close