Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Traian Băsescu vrea dezbateri la TVR: Românii nu ştiu când sunt alegerile!

Traian Băsescu vrea dezbateri la TVR: Românii nu ştiu când sunt alegerile!

Traian Băsescu vrea dezbateri la TVR: Românii nu ştiu când sunt alegerile!
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mai 2016   •   16:51

Traian Băsescu este de părere că actuala campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie nu a fost una vizibilă în spaţiul public şi cere Autorităţii Electorale Permanente să dispună, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate scrutinului.

"Mulţi români nu ştiu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale, iar dintre cei care ştiu, mulţi nu ştiu cine sunt candidaţii sau nu ştiu că alegerile se desfăşoară într-un singur tur, aşa că votul pentru primari, deşi uninominal, va rămâne, din păcate, un vot strict politic. În aceste condiţii, primenirea politicienilor din administraţia locală rămâne un simplu enunţ fără acoperire. Prin noua lege electorală au fost impuse restricţii publicitare exagerate, ceea ce afectează profund "votul în cunoştinţă de cauză". În această situaţie, este obligaţia Autorităţii Electorale să dispună acum, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate alegerilor locale din 5 iunie", a scris Băsescu pe Facebook, potrivit Agerpres.

În opinia sa, alegerile locale riscă să rămâne "o simplă afacere PSD + PNL = USL", fără o competiţie reală între candidaţi şi programe, spre marea satisfacţie a "şarlatanilor politici ce cred în sintagma 'să se revizuiască... primesc, dar să nu se schimbe nimic'".

×
Subiecte în articol: campania electorala alegeri locale
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close