Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Bătălia anului PSD-PNL, la Antena 3. Ce investiţii promit partidele pentru următorii patru ani

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Bătălia anului PSD-PNL, la Antena 3. Ce investiţii promit partidele pentru următorii patru ani

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Bătălia anului PSD-PNL, la Antena 3. Ce investiţii promit partidele pentru următorii patru ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Noi 2016   •   19:59

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Principalele partide, PSD și PNL, au venit cu promisiuni pentru următorii patru ani, atât în ce privește partea economică (de salarii, pensii și taxe), cât și cea de infrastructura rutieră și feroviară, într-o dezbatere electorală, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Din partea PSD, Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a venit cu propunerea ca salariul minim să ajungă de la 1250 de lei la 1750 de lei, iar pensiile să crească cu 60%. ”Cred că e și obligația morală feță de oamenii care au muncit o viață întreagă”, a motivat Orlando Teodorovici.

În privința taxelor, social-democratul a amintit de ”legea Dragnea”, respectiv eliminarea celor 102 taxe.

La rândul său, Lia Olguța Vasilescu, primarul PSD al Craiovei și vicepreședinte al partidului, a promis mai mulți investitori. 

Referitor la creșterea pensiilor cu 60%, Vasilescu a precizat: ”Toate lucrurile pe care le spunem noi le-am început în guvernarea Ponta”.

Din partea PNL, Florin Cîțu, a vorbit despre eliminarea impozitelor la toate categoriile de psnii, în afar celor ale parlamentarilor. De asemenea, a mai venit cu propunerea unei cote unice de 16% la angajator și angajat și TVA de 16%.

Ce investiții promit PSD și PNL, dacă ajung la putere

Florin Cîțu, de la PNL, a vorbit despre creșterea gradului de libertate economică , în timp de Teodorovici, de la PSD, a amintit de investițiile în sănătate, respectiv opt spitale regionale și unul mare în Capitală.

Catastrofa României: Infrastructura rutieră şi feroviară

Întrebați câți kilometri de autostradă promit să realizeze, dacă ajung la guvernare, Florin Cîțu a răspuns: ”Oricum mai mulți ca Dan Șova”. Totuși, economistul a spus că ținta lor este autostrasa Sibiu-Pitești.

Ca o completare la promisiunile amintite, Lia Vasilescu a vorbit despre creșterea salariilor medicilor, respectiv: ”1.200 de euro salariu pentru un medic rezident anul I și 3.600 de euro pentru un doctor care lucrează la Urgență”.

Cine ar trebui să conducă România în decembrie?

După doi ani cu Iohannis președinte și un an cu Cioloș premier, românii spun că vor fie niște liferi noi, USR, fie pe social-democrați.

Un sondaj realizat pe stradă arată că tinerii mai ales preferă USR, pentru că ”liderul lor (Nicușor Dan - n.r.) pare ok din toate punctele de verere”, iar PSD nu aduce nimic nou ”cu oamenii care îl reprezintă”.

În acest timp, îndeosebi bătrânii par să rămână credincioși PSD. ”Au avut niște realizări și o doctrină care interesează poporul”, a spus o femeie.

Ce se întâmplă cu drepturile şi libertăţile românilor?

”În niciun caz nu vom mai avea un ministru al Justiției care să consifere drepturile românilor ”, a replicat Lia Vasilescu, făcând referire la declarația ministrului Justiției, Raluca Prună.

Ce se întâmplă cu firmele deținute de statul român

Orlando Teodorovici promite că banii se vor duce la marile proiecte, iar Lia Vasilescu promite 30 de aeronave noi pentru TAROM.

Declarațiile în întregime, în videoul de mai jos.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close