Antena 3 CNN Actualitate O familie de români a scăpat de un credit de 300.000 de euro, fără să achite nicio rată, din cauza unei greşeli a băncii

O familie de români a scăpat de un credit de 300.000 de euro, fără să achite nicio rată, din cauza unei greşeli a băncii

Doi soţi din Haţeg, care au contractat un credit de 300.000 de euro, pentru care au garantat cu o vilă, au rămas atât cu banii, cât şi cu casa, fără să plătească nicio rată. Minunea a fost posibilă printr-o eroare a băncii, care a greşit executarea silită a debitorilor, iar aceştia au speculat greşeala băncii. Avocatul Alexandru-Cătălin Puşa, care i-a reprezentat pe datornici în instanţă, susţine că este un caz fără precedent în România, potrivit Adevarul.

Totul a început în 2007, când Alin Posteucă şi Ana Maria Olivia Posteucă au accesat un credit de 300.000 de euro de la BRD Group Societe Generale. Creditul a fost garantat, printr-un contract de ipotecă, cu o vilă din Haţeg deţinută de familia celor doi soţi. Potrivit unui raport de evaluare, întocmit înainte de contractarea creditului, valoarea vilei cu demisol, parter, etaj, mansardă, nouă camere, două băi şi o cramă a fost estimată la aproximativ 400.000 de euro.

Creditul a fost contractat în luna iunie a anului 2007, iar în acelaşi an, cei doi soţi au plecat în America. În 2007, ca urmare a neachitării ratelor, BRD a înscris datoria celor doi soţi în Biroul de Credit, acesta fiind şi momentul în care, procedural, executarea silită a fost iniţiată de către executorii bancari.

Între timp, corpul executorilor bancari a fost desfiinţat, unificându-se cu corpul executorilor judecătoreşti. Pe acest fond, dosarul de executare deschis de executorii bancari pe numele soţilor Posteucă a fost abandonat.

În 2012, executarea silită a fost reluată de la zero, intr-un dosar nou de executare silită, de către un executor judecătoresc, dar familia care a contractat creditul a contestat executarea în instanţă, arătând că executarea nu poate fi realizată pentru că termenul de trei ani în care executarea silită putea fi realizată s-a prescris.

Mai mult. pe adevarul.ro.

Subiecte în articol: credit executare silita
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"