Antena 3 CNN Externe O balenă moartă a fost descoperită pe țărmurile din La Palma. Cercetătorii au rămas surprinși de comoara găsită în stomacul mamiferului

O balenă moartă a fost descoperită pe țărmurile din La Palma. Cercetătorii au rămas surprinși de comoara găsită în stomacul mamiferului

Recent, o balenă moartă a fost descoperită pe țărmurile din ”La Palma”, una dintre insulele Canare. Experții în biologie marină au rămas surprinși când au descoperit ce comoară se afla ”ascunsă” în stomacul mamiferului.

de Georgiana Adam    |   

Cel care a făcut public acest subiect este Antonio Fernández Rodríguez, șeful Institutului de Sănătate Animală și Securitate Alimentară de la Universitatea din Las Palmas.

Cercetătorul a suspectat că balena a murit din cauza unei probleme digestive, iar după ce a examinat colonul mamiferului, acesta a observat un obiect solid în intestin.

”Ceea ce am scos a fost o piatră de aproximativ 50-60 cm în diametru și cântărind 9,5 kg”, a spus el.

”Toată lumea mă privea când m-am întors pe plajă, dar nu știau că ceea ce aveam în mâini era chihlimbar”, a mărturisit cercetătorul, notează The Guardian, citat de Gândul.

Citește și: Aşa arată taurul de 100.000 de euro. "Mustang" a făcut senzaţie la parada de la Mureş

Piatra pe care Fernández o ținea în mână are o valoare estimată la aproximativ jumătate de milion de dolari (500.000 de euro).

Misterul din jurul originii chihlimbarului, care este creat de aproximativ unul din 100 de cașaloți, a rămas nerezolvat până la apariția vânătorii de balene pe scară largă la începutul secolului al XIX-lea.

De cele mai multe ori, chihlimbarul este eliminat din corpul balenei, motiv pentru care este descoperit frecvent plutind pe mare.

Există, însă, situații în care chihlimbarul crește și ajunge la o dimensiune mare, încât provoacă ruperea intestinului balenei, ducând la moartea animalului marin, cum e cazul celei descoperite pe plaja din La Palma.

 

Subiecte în articol: balena La Palma
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator